Budinca de dovlecei cu branza
Retete cu dovlecei
Ingrediente:
4 dovlecei proaspeti,tineri,fara seminte( cam 1 kg)
250 gr.branza telemea rasa( pe razatoarea cu ochiuri mari)
6 oua
1 legatura de marar verde tocat
1 legatura de patrunjel verde tocat
sare,piper,dupa gust
50 gr.unt
3 linguri pesmet
2 linguri faina
rosii pentru decor
Cum preparam budinca de dovlecei cu branza:
Spalam dovleceii si ii radem pe razatoarea mare.
Ii punem intr-o sita si ii presam usor sa se scurga.
Ii trecem intr-un castron si ii amestecam cu branza telemea rasa,cu ouale intregi ( putem sa le batem inainte ca la omleta),piper,sare (daca mai este cazul in functie de cat de sarata este branza), faina ,1 lingura de pesmet si verdeata tocata.
Tapetam cu unt si pesmet vase termorezistente ,rasturnam budinca de dovlecei, decoram cu felii de rosii si dam la cuptor cca.1 ora
Se serveste calda,dar este si mai buna rece.