Prima pagină > Budinci si tarte > Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza la cuptor

Retete cu dovlecei

Ingrediente:

4 dovlecei proaspeti,tineri,fara seminte( cam 1 kg)

250 gr.branza telemea  rasa( pe razatoarea cu ochiuri mari)

6 oua

1 legatura de marar verde tocat

1 legatura de patrunjel verde tocat

sare,piper,dupa gust

50 gr.unt

3 linguri pesmet

2 linguri faina

rosii pentru decor

Cum preparam budinca de dovlecei cu branza:

Spalam dovleceii si ii radem pe razatoarea mare.

Ii punem intr-o sita si ii presam usor sa se scurga.

Ii trecem intr-un castron si ii amestecam cu branza telemea rasa,cu ouale intregi ( putem sa le batem inainte ca la omleta),piper,sare (daca mai este cazul in functie de cat de sarata este branza), faina ,1 lingura de pesmet si verdeata tocata.

Tapetam cu unt si pesmet vase termorezistente ,rasturnam budinca de dovlecei, decoram cu felii de rosii si dam la cuptor cca.1 ora

Se serveste calda,dar este si mai buna rece.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.