Prima pagină > Retete cu peste, Retete rapide > Baby hering (sau hering) marinat

Baby hering (sau hering) marinat

hering marinat

hering marinat

Ingrediente:

-1 kg baby hering sau hering mare,
-un morcov,
-o ceapa de marime medie,
-o lingurita de sare,
-un praf de piper macinat,
-o lingurita de zahar,
-o lingurita de piper boabe,
-o lingurita de mustar boabe(sau coriandru),
-2 foi dafin,
-o lingura de ulei,
-50ml otet(sau zeama de la o lamaie),
-350 ml apa,

Cum se prepara hering marinat:

Se curata  heringul de capete,cozi,aripioare,se eviscereaza si se curata inclusiv pielita neagra din interiorul abdomenului,se spala,se scurge.

Pentru baby hering este suficient atat, daca heringul este mare, se indeparteaza  coloana si oasele principale si se taie fileuri de marimea dorita.

Morcovul se curata si se taie rondele,ceapa se curata si de taie julien sau rondele..

Intr-un vas incapator( sa nu fie din plastic)  se aseaza : un strat de morcov si ceapa, bucatile de hering sau baby hering, iar deasupra alt strat de morcov si ceapa.

Restul ingredientelor se pun la fiert. Cand incep sa clocoteasca, se toarna amestecul peste hering si legume,astfel incat sa le acopere cu lichid.

Se lasa sa se raceasca si se da heringul marinat pentru cateva ore la frigider.

Heringul marinat este gata si se poate consuma deja dupa 5-6 ore de la preparare.

Este o reteta rapida si foarte gustoasa.

baby hering marinat

baby hering marinat

  1. minescu cristina
    07/09/2015 la 7:03 am

    Rezista si peste iarna daca e pus in borcan?

    Apreciază

    • 08/09/2015 la 9:44 am

      Nu am incercat, am preparat doar pentru consum imediat…
      Daca ai un pescar in preajma si deci mult peste, merita sa-l pui la borcane,la pastrare.
      Eu cumpar pestele, deci nu m-am ostenit sa-l conserv.
      Daca ar fi sa incerc,as face cum am vazut ca fac si altii : aceeasi reteta,dar asez pestele si legumele in borcane,torn marinada fierbinte in borcane si le pun capac (atentie, borcanele se pun pe o tava,cutit, orice din metal, sa nu se sparga).Le tin invelite in patura pana a doua zi,sa se marineze la cald,in voie.
      A doua zi as firbe borcanele la bain marie, cam 10-15 minute din momentul in care incep sa clocoteasca si le-as lasa sa se raceasca incet,in apa in care au fiert.
      Nu au cum sa nu reziste,procedeul bain marie este sigur.

      Apreciază

  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.