Prima pagină > Conserve de legume si muraturi > Ardei grasi pentru iarna

Ardei grasi pentru iarna

Ardei grasi pentru iarna

Ardei grasi pentru iarna

Retete fara conservanti

Ingrediente:

ardei grasi sanatosi,in cantitatea dorita

sare pentru muraturi

radacina de hrean

apa

Cum preparam ardei grasi pentru iarna

Varianta conservarii in apa cu sare,la borcan

Splam ardeii si-i curatam de cotoare si seminte.

Asezam ardeii cu gura in sus,intr-un vas larg.

Punem cate o lingurita plina cu  sare pentru muraturi (grunjoasa) in fiecare ardei

Lasam ardeii cu sare sa stea astfel minim 12 ore.

Dupa acest interval de timp,scurgem intr-un vas lichidul format si asezam ardeii in borcane (tot cu gura in sus),fara sa-i presam.Adaugam printre ei hrean curatat si taiat.

Lichidul sarat ramas il completam cu apa fiarta si racita si turnam peste ardei, astfel incat acestia sa fie acoperiti complet ( punem deasupra doua betze in X pentru a tine ardeii).

Inchidem borcanele cu capace (sau legam cu celofan) si depozitam in loc racoros.

Inainte de a-i consuma,se spala ardeii in apa rece,pentru a elimina sarea.

Varianta conservarii prin congelare.

Spalam ardeii si-i curatam de cotoare si seminte.

Punem la fiert apa cu sare. Scufundam pentru cateva secunde ardeii in apa fiarta ( are doar rolul de a-i face maleabili,pentru a reduce din volum).

Lasam ardeii sa se scurga bine si sa se raceasca,ii punem in pungi si ii depozitam in congelator.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s