Rulouri din piept de pui cu ciuperci si cascaval
Ingrediente:
1 piept mare de pui proaspat ( pentru 4 rulouri)
100 gr.cascaval
100 gr.ciuperci champignon ( sau 4 ciuperci mai marisoare)
4 catei de usturoi
2 linguri de ulei
sare,piper macinat,boia iute de ardei
patrunjel verde sau marar verde
Cum prepari rulouri din piept de pui cu ciuperci si cascaval:
Separa cele 2 loburi ale pieptului de pui,apoi taie-le pe fiecare in doua,pe lungime. Bate cele 4 fileuri din piept de pui cu un ciocanel pentru snitele, pentru a-si mari suprafata si a se subtia.
Condimenteaza fiecare fileu de piept de pui cu sare,piper si boia iute ( sau boia dulce,pentru cine nu consuma picant).
Spala ciupercile,taie-le cuburi sau fasii si amesteca-le cu usturoiul tocat marunt.
Incinge 1 lingura de ulei intr-o tigaie,pune ciupercile amestecate cu usturoi si lasa-le pe foc 5-10 minute,sa scada apa pe care o lasa ciupercile.
Rade cascavalul pe razatoarea cu orificii mici.
Imparte in 4 cascavalul ras si ciupercile trase la tigaie.
Pune pe fiecare fileu de piept de pui cascaval ras si ciuperci cu usturoi.
Ruleaza fileul din piept de pui ( dinspre partea mai lata catre partea mai ascutita),pana obtii un rulou.
Fixeaza fiecare rulou din piept de pui cu o scobitoare.
Pune hartie de copt intr-o tava,unge hartia cu cateva picaturi de ulei si aseaza rulourile din piept de pui.
Ungele-le pe fiecare in parte cu ulei ( 2-3 picaturi la fiecare rulou)
Coace rulourile din piept de pui 20-30 minute la foc moderat.
Scoate rulourile pe un platou si tine-le acoperite cu un capac 5 minute inainte sa le servesti.
Decoreaza cu verdeata proaspat tocata.
Aceste rulouri din piept de pui sunt bune atat calde cat si reci.