Prima pagină > Supe si ciorbe > Supa de dovlecei cu lapte si piper

Supa de dovlecei cu lapte si piper

Supa de dovlecei cu lapte

Retete cu dovlecei

Ingrediente:

1.5 kg dovlecei

1 l lapte dulce

2 cepe potrivite

2 catei de usturoi tocati foarte fin

75  gr.unt

2  linguri faina alba

1 lingura ulei

sare,piper

1 legatura de marar verde

Cum preparam supa de dovlecei:

Ceapa se toaca marunt si se caleste intr-o lingura de ulei ,impreuna cu usturoiul si  o cescuta  apa,pana devine sticloasa.

Dovleceii se toaca in cuburi mai mici.Se trec sub jet de apa.

Cand este gata ceapa,se adauga cuburile de dovlecei si se acopera cu apa ( doua degete  peste nivelul dovleceilor).Se tine la foc mic,cu capac, pana cand se fierb si dovleceii.

Separat se prepara un sos alb : Untul se topeste intr-o cratita,se adauga lingurile cu faina si se amesteca continuu ,pe foc.Se pune laptele( rece) treptat, amestecand mereu.Se mai tine la foc 4-5 minute.

Aceasta compozitie se toarna fierbinte peste supa de dovlecei ,se adauga sare si piper si se mai fierb impreuna cam 20 minute.

Se serveste  rece,cu piper macinat proaspat si marar verde tocat.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s