Ketchup iute de casa

Ketchup de casa

Ketchup de casa

Retete fara conservanti

Ingrediente :

10 kg de rosii 

5 kg ardei gras rosu,kapia sau gogosar

5 ardei iuti 

1 telina potrivita ca marime (radacina si tijele cu frunzele)

2 capatani de usturoi

4 linguri mari de sare pentru muraturi

4 linguri mari de zahar

1 lingura de piper macinat

2 linguri de boia iute

Cum preparam ketchup iute de casa :

Spalam si curatam toate legumele.

Rosiile le facem suc ,fie prin separatorul special,fie la robot.

Ardeii grasi,ardeii iuti,tijele de telina cu tot cu frunze si usturoiul le tocam in robot (sau la masina de tocat).

Radacina de telina se rade fin.

Totul se pune la fiert intr-o oala suficient de mare,pentru ca sucul de rosii va face spuma in faza initiala.

Dupa 1 ora de fiert, adaugam sarea,zaharul,piperul si boiaua.Amestecam bine ingredientele si lasam la fiert pana scade foarte bine,insemnand cateva ore.

Apoi mixam ketchup-ul cu ajutorul unui blender,pentru a obtine o textura fina.

Mai fierbem cam o jumatate de ora.

Punem ketchup-ul fierbinte in sticle(sau borcane) curate,uscate si incalzite, inchidem sticlele(borcanele) cu dopuri,capace sau celofan si le asezam intr-o lada(cutie) peste care punem paturi,astfel ca racirea lor sa se faca in timp cat mai indelungat.

In acelasi mod putem prepara ketchup dulce de casa,caz in care diminuam sau eliminam ardeii iuti,piperul si inlocuim boiaua iute cu boia dulce.

Cantitatile de condimente pentru ketchup de casa nu sunt stricte,totul se poate face dupa gust.

 

 

 

 

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s