Prima pagină > Retete cu pui > Pui la wok cu ciuperci si gogosari

Pui la wok cu ciuperci si gogosari

 

Pui la wok,cu ciuperci si gogosari

Retete pentru wok

Ingrediente:(pentru 2 portii)

1 piept de pui sau 2 pulpe de pui dezosate

1 ceapa

2 gogosari( sau orice alt ardei gras rosu)

300-400 gr ciuperci proaspete (sau 1 conserva cutie de 400 gr)

1 ardei iute (optional)

4-6 catei de usturoi

2 lingurite ulei

1 lingura suc de lamaie( zeama de la 1/2 lamaie)

1 lingura sos de soia

piper,boia (dulce sau iute)

Cum preparam puiul la wok:

Carnea de pui ( piept sau pulpe dezosate) se taie in  fasii,se condimenteaza cu piper,boia,si se lasa 15 minute sa se patrunda de arome.Nu se adauga sare deloc, pentru ca sosul de soia pe care il vom folosi este deja destul de sarat.

Se incinge 1 lingurita  ulei in wok,se adauga fasiile de carne de pui si se coc 5 minute ,la foc iute,pe toate partile,dupa care se scot intr-un castron.

Ceapa se taie julien,gogosarii si ciupercile se taie fasii,se toaca marunt ardeiul iute si usturoiul.

Se incinge a doua lingurita cu ulei in wok,se adauga toate legumele si se lasa 5 minute,la foc iute,miscand wokul mereu.

Peste legumele din wok se adauga fasiile de carne de pui,se stropeste totul cu 1 lingura de suc(zeama) de lamaie si 1 lingura sos de soia.

Toate ingredientele se mai lasa inca 5-8 minute la foc iute,intorcandu-le mereu,pana totul scade foarte bine.

Se serveste imediat.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s