Prima pagină > Conserve de legume si muraturi > Gogosari dulci acrisori pentru iarna

Gogosari dulci acrisori pentru iarna

Gogosari dulci acrisori pentru iarna

Retete fara conservanti

Ingrediente

6 kg de gogosari proaspeti

750 ml otet

750 gr.zahar

2  linguri cu varf sare mare ,de muraturi

8-10 tije de telina cu frunze

cateva baghete de hrean

Cum preparam gogosarii dulci in otet:

Spalam gogosarii,ii curatam de cotoare si seminte si ii taiem in jumatate,in sferturi sau fasii,dupa preferinta.

 Din 6 kg de gogosari intregi, raman cam 4,5 kg pulpa de gogosar.

Asezam bucatile de gogosar intr-un vas incapator.

Amestecam zaharul cu otetul si sarea si turnam amestecul peste gogosari.

Lasam gogosarii in acest lichid 20-24 ore,avand grija sa amestecam de cateva ori in acest interval.

Nu adaugam deloc apa,la sfarsitul perioadei vom avea suficient lichid pentru toate borcanele.

Asezam bucatile de gogosari in borcane,fara sa le indesam.Printre ei punem baghete de hrean curatat.

La fiecare borcan punem deasupra 1-2 tije de telina frunze,care are si rolul de a fixa continutul borcanului.

Turnam lichidul format in borcane , astfel incat sa acopere bine gogosarii, sigilam cu capace si le trecem in camara.

Din aceste cantitati rezulta cam 8 borcane de 800 gr.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s