Prima pagină > Retete cu pui, Retete rapide > Ficatei de pui cu ceapa si busuioc

Ficatei de pui cu ceapa si busuioc

ficatei de pui cu ceapa si busuioc

ficatei de pui cu ceapa si busuioc

Retete rapide,retete cu pui

Ingrediente :

500 gr.ficatei de pui proaspeti

1 ceapa mare

1 capatana de usturoi

1 lingurita busuioc ( verde sau uscat)

1 foaie de dafin

2 linguri  pasta de ardei( bulion de ardei) de casa

1 ceasca suc de rosii facut in casa( 100-150 ml)

sare,piper negru macinat

2 linguri de ulei

Cum se prepara ficatei de pui cu ceapa si busuioc:

Ficateii de pui se spala si se scurg.

Se pun ficateii in uleiul incins intr-o tigaie nonaderenta cu pereti inalti si-i lasam cate 1 minut pe fiecare parte. Ficateii vor capata consistenta mai dura si se vor deschide la culoare.

Se curata ceapa si se taie julien.Se adauga la ficatei,se amesteca si se lasa 1 minut.

Separat se amesteca cele 2 linguri de pasta de ardei cu sucul de rosii ( se pot folosi aceste ingrediente si din comert,dar preparatul nu va avea aceeasi savoare). Se toarna in tigaie peste ficateii de pui cu ceapa.

Se adauga celelalte ingrediente: usturoiul curatat si zdrobit,foia de dafin,sare si piper dupa gust,busuiocul.

Se amesteca usor si se lasa ficateii de pui pe foc pana compozitia scade bine.

Ficateii de pui cu ceapa si busuioc se servesc calzi , ca atare sau cu o garnitura de  cartofi sau orez.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s