Prima pagină > Alimentatie sanatoasa > Cele mai sanatoase alimente

Cele mai sanatoase alimente

Cele mai recente studii stiintifice publicate de Men’s Health ne dezvaluie alimentele cele mai sanatoase, care au actiuni imunostimulatoare , de consolidare si protejare a inimii, oaselor, muschilor, antinflamatoare si din care ar trebui sa consumam zilnic cu regularitate.

1. Migdalele

reprezinta niste gustări bogate în energie si nu genereaza colesterolul rău , datorită sterolilor, de asemenea sunt benefice pentru diabetici reducand zahărul din sânge. Sunt, de asemenea, bogate in aminoacizi, care susţin nivelul de testosteron si musculatura in crestere. Migdalele sunt, de asemenea, bogate in Vitamina E, care ajuta  in cazul expunerilor prelungite la soare.

2. Seminţele de in

 sunt bogate în proteine si fibre, aceste mici seminţe oferă cantitate importanta de omega-3 si acizi graşi, acizi, care reduc petele de pe piele prin continutul de fier si reduc ridurile fine.

3. Roşiile

 Există două lucruri pe care trebuie să ştiţi despre tomate: roşul la legume este o culoare buna deoarece contin mult licopen si antioxidanti ; şi tomatele prelucrate sunt la fel de puternice ca si cele proaspete, deoarece este mai uşor pentru organism de a absorbi licopenul.

Studiile arată că o dietă bogată în licopen poate reduce riscul de cancer al : vezicii urinare, pulmonar, de prostată, de piele si stomac, precum şi reducerea riscurilor bolilor coronariene. Ajuta la eliminarea radicalilor liberi cauzate de razele ultraviolete, ceea ce ajuta la lupta impotriva ridurilor.

4. Cartofii dulci

 sunt adesea confundati cu cartofi, dar acesti tuberculi reprezinta unul din cele mai sanatoase alimente. În plus acestia contracareaza efectele fumului ocazional inhalat de nefumatori, previn diabetul, deoarece cartofii dulci contin gluten, un antioxidant care poate spori metabolismul de nutrienţi şi al sistemului imunitar, protejaza împotriva Alzheimer, Parkinson, al bolilor de ficat, fibroza chistica, HIV, cancer, infarct miocardic si accident vascular cerebral. Important este si continutul semnificativ de vitamina C, care netezeşte ridurile prin stimularea producerii de colagen. 

5. Spanacul

Frunzele verzi ale spanacului sunt echivalente cu inima unui om sanatos. O masa cu spanac inseamna aport sustinut de minerale esentiale potasiu şi magneziu şi este una din sursele de top de luteina, un antioxidant care poate ajuta la prevenirea înfundarii arterelor.

Plusul de vitamine si nutrienti pot susţine  densitatea minerală osoasă, atacul de prostata al celulelor canceroase, reduce riscul unor boli de piele, lupta impotriva cancerului de colon şi creşterea nu în ultimul rând, al fluxului sanguin la nivelul penisului. 

6. Rozmarinul

Acidul carnosic găsit în acest condiment s-a demonstrat că reduce riscul de accident vascular cerebral la şoareci cu 40 la suta, potrivit unui studiu publicat în Jurnalul de Neurochimia. Acid Carnosic pare să determine un proces care protejeaza celulele creierului de efectele daunatoare ale radicalilor liberi, care agravează efectele unui accident vascular cerebral. De asemenea, poate proteja împotriva bolilor degenerative, cum ar fi Alzheimer şi efectele generale de  îmbătrânire.

7. Somonul salbatic

un sfert de portie de somon inseamna aproximativ 2.000 de miligrame de acid docosahexaenoic (DHA) şi acid eicosapentaenoic (EPA), omega-3 acizi graşi, care servesc drept ulei pentru imbunatairea activitatii cerebrale , un adevarat „brain’s hardware” .

Dacă doriţi să va păstraţi inteligenţa intacta cu trecerea anilor , începe consumarea de omega -3 acum. De ce este atât de importanta sa fie somon salbatec? Datorită faptului că peştii de crescătorie, sunt îngrăşati cu soia, soia care distruge uleiul Omega 6 si astfel pot fi la fel periculosi ca un cheeseburger.

8. Afinele     

Aceste potente fructe mici dar care pot ajuta la prevenirea unor boli de cancer si boli de inima ” . Pe langa faptul ca sunt bogate în fibre şi vitaminele A si C, acestea au puternice proprietati antioxidante, cum numai fructele amazoniene de acai au ,care neutralizează radicalii liberi cei care cauzeaza probleme neuronale. Manancti o cana de afine pe zi şi daca se poate optati pentru cele salbatice , deoarece acestea contin antioxidanti cu 26 % mai mult decit cele cultivate.

9. Ceaiul verde

 este un antioxidant dovedit ca si anticancer si cu proprietati anti-inflamatorii . Cercetatorii au descoperit ca un consum 2-6 cesti pe zi, nu doar ajută la prevenirea cancerului de piele, dar s-ar putea inversa, de asemenea, efectele nocive ale soarelui prin neutralizarea modificările care datorita expunerii indelungate a pielii la soare . Alte studii arata ca ceaiul verde, infuzat cu un alt antioxidant numit epigallocatechin galat (EGCG), pot stimula sănătatea cardiovasculară şi reduce riscul la mai multe tipuri de cancer.

10. Ciocolată

cu conţinut ridicat de cacao ,contine Flavonoide, un nutrient natural din cacao, care îmbunătăţeste fluxul de sânge în creier, care ajuta la imbunatatirea funcţiei cognitive. Ciocolata neagra cu continut mai mare de 50% cacao conţine asa numitul Procyanidin tanin, care este de asemenea găsit in vinul rosu si care ţine artere flexibile şi tensiunea arterială scăzută.

11. Tonul

Acesta are un mic secret: Seleniu. Acest nutrient ajută la păstrarea elastinei, o proteina care menţine pielea netedă şi este de asemenea antioxidant, este ca un tampon împotriva soarelui (opreşte radicalii liberi rezultati din expunerea la UV si care duce la deteriorarea celulelor). Tonul este, de asemenea, o mare sursă de proteine, nu contine grasimi rele şi mai contine cantitati insemnate de niacin care s-a dovedit a ajuta la scăderea colesterolului.

12. Morcovii

 Au o mare cantitate de vitamina A, care împiedică moartea celulelor din stratul exterior al pielii. Asta înseamnă ca mai puţine celulele moarte se combina cu sebumul şi astfel nu blocheaza porii. Morcovii contin, carotenoizi- compuşi solubili in grasimi, care au rol pozitiv într-o gamă largă a diferitelor tipuri de cancer, reduc riscul creerii de condiţii inflamatorii care favorizeaza astmul şi artrita reumatoida.

13. Prunele uscate

 sunt bogate in cupru si bor, ambele ajuta la prevenirea osteoporozei. Ele, de asemenea, conţin o fibră numită inulină, care în funcţie de bacteriile intestinale, fac un mediu mai acid în tractului digestiv .Acesta la rândul său, facilitează absorbţia de calciu.

14. Cerealele integrale

fulgi de ovăz, făină de grâu, orz, orez brun, sunt bogate in fibre, care calmeaza ţesuturilor inflamate menţinând în acelaşi timp inima puternică, colonul sanatos si creierul alimentat cu oxigen. Cerealele integrale pot fi încărcate cu carbohidrati, dar eliberarea acelor zaharuri este încetinită de fibre. O jumatate de cana de cereale integrale contine 10 grame de proteine iar, ele furnizeza , un echilibru energetic muscular.

15. Vinul roşu

 contine resveratrol-un compus natural care scade LDL, HDL şi previne formarea cheagurilor de sânge, vinul roşu- poate fi numit cu adevărat un lifesaver. Vinul rosu este, de asemenea, o sursa bogata de flavonoide, antioxidanti care ajuta la protejarea mucoasei vasele de sânge din inima şi face mai putin probabila moartea de boli cardiovasculare, potrivit cercetătorilor japonezi.

16. Iaurtul

 Beneficiile culturilor de iaurt sunt de necontestat: organismele probiotice sunt culturi de bacterii benefice pentru corp,deoarece păstreze tractul digestiv sanatos si intaresc sistemul imunitar şi oferă protecţie împotriva cancerului. Nu toate iaurturile sunt probiotice, doar cele care au pe eticheta „culturi vii şi active.”

17. Avocado

 este plin de grasimi mononesaturate, este de asemenea, bogate în acid folic, vitamina B solubila in apa care vă ajută la scădea nivelului de homocisteina, un aminoacid care poate împiedica fluxul de sânge prin vaselor de sânge. Este indicat sa mancati avocado de două ori pe săptămână.

18. Nucile

 sunt mai bogate în in omega-3 decat somonul, sunt încărcate cu polifenoli, care pastreaza inima sanatoasa. Au protenine mai multe decit carnea de pui. Alte fructe cu coajă combina doar una sau două dintre aceste caracteristici, nu toate trei. O portie de nuci ( şapte nuci )este binevenita oricând, dar mai ales ca o gustare intre mese.

19. Fasolea neagra

 Oamenii care mananca o portie de fasole neagra pe zi reduc riscul de atac de cord cu 38 la sută potrivit unui studiu publicat în Journal of Nutrition. Şi în timp ce celelalte tipuri de fasole sunt, de asemenea, bune pentru inima, fasolea neagra este imbatabila pentru a stimula intelectul dvs, deoarece contine antociani, compusi antioxidanti care s-au dovedit a îmbunătăţi funcţia creierului. Fasolea neagra este de asemenea, bogata in nutrienţi, inclusiv proteine, grăsimi sănătoase, acid folic, magneziu, vitamina B, potasiu şi fibre.

20. Merele

 Un mar pe zi reduce inflamatiile de orice tip, datorită quercetin, un flavonoid, găsit si în ceapa rosie. Quercetin reduce riscul de alergii, atac de cord, Alzheimer, Parkinson, cancer de prostată şi cancer pulmonar. Optati daca aveti posibilitatea pentru Delicious Red, ele conţin mai multi antioxidanţi.

21. Rodiile

 sucul din fructele biblice cu multe seminţe pot reduce riscul  celor mai multe tipuri de cancer, datorită polifenolului numit ellagitannins, care dau fructelor culoarea rosie.

 22. Stridiile

  Crustaceele , în general, sunt o sursa excelenta de zinc, calciu, cupru, iod, fier, potasiu, seleniu . Dar carnea cremoasa de stridii este renumita pentru capacitatea sa de a ridica nivelul testosteronului şi a proteja împotriva cancerului de prostată

 23. Broccoli

O cana de broccoli conţine o doză consistenta de calciu, precum şi mangan, potasiu, fosfor, magneziu si fier. In plus faţă de marimea sa are o concentraţie ridicată de vitamine, inclusiv-A, C, şi-K şi sulforafan fitonutrienti, iar studiile arata ca are proprietati anticancerigene puternice.

24. Kiwi

 acest fruct datorita continutului mare de potasiu protejeaza oasele. Este de asemenea, bogat in vitamina C si luteina, un carotenoid care pot ajuta la reducerea riscului de boli de inima. Se recomanda consumul a cel puţin unul sau două kiwi pe saptamana”.

25. Uleiul de măsline extravirgin

este bogat în beneficele grasimi mononesaturate. Acizii graşi şi polifenolii reduc inflamtia celulelor şi articulaţiilor. Un studiu în revista Nature a constatat că este la fel de eficace ca Advil (medicament de sinteza ) la reducerea inflamaţiei .

26. Prazul

Prazul poate sprijini activitatea sexuală şi poate  reduce riscul de cancer de prostată .Partea verde a unui praz mediu taiat în fasii subţiri, adăugaţi-l la supe, sautés, salate şi ori de câte ori aveti posibilitatea mancati praz.

„Acest var”al usturoiului si al ceapei contine, de asemenea, tiamina, riboflavina, calciu, potasiu şi, şi acestea sunt, de asemenea, bogate in acid folic, vitamina B.

27. Anghinarea

 Lăudata de secole ca un afrodisiac, aceasta este bogata in fibre. Conţine mai mult magneziu şi potasiu decat orice alte legume. Frunzele sale sunt de asemenea, bogate în flavonoide şi polifenoli, antioxidanti care pot reduce riscul de accident vascular cerebral si vitamina C care ajuta la mentinerea sistemului imunitar.

28. Ardeiul iute

 stimuleaza metabolismul, stimuleaza circulatia sanguina şi ajuta la eliberarea endorfinelor. In plus, ele sunt o modalitate foarte bună de a adăuga o aromă la produsele alimentare fără a creşte conţinutul de grăsimi sau de calorii. Ardeiul iute este, de asemenea, bogat in beta-caroten, care se transformă în vitamina A, capsaicina lupta de aemenea cu infecţiile din sânge, inhibă neuropeptidele (substante chimice care cauzează inflamaţie).

29. Ghimbirul

 contine gingerol, studiile au dovedit are un efect deosebit de eficace împotriva cancerului de colon. Ghimbirul se poate consuma proaspat sau adugat in diferite sosuri.

30. Scorţişoara

 cunoscuta mai ales pentru deserturile dulci şi mai ales in mancarea indiana , scorţişoara este bogata în antioxidanţi care inhibă coagularea sângelui şi combate dezvoltarea bacteriilor inclusiv in respiratia rău mirositoare. Unele studii sugereaza de asemenea, că ar putea ajuta la stabilizarea zaharului din sange, reducand riscul de diabet de tip 2,  Ce e mai mult, ea poate ajuta la reducerea colesterolului rău din sange.Incercaţi o jumatate de lingurita de scortisoara pe zi în iaurt sau fulgi de ovăz.”

 31. Ouăle 

 Cei care mananca oua la micul dejun pierd cu 65% mai mult in greutate decât cei care consuma acelasi mic dejun ca si numar de calorii.

Consumati de asemenea gălbenuş de ou, deoarece studii recente au demonstrat ca grasimea din galbenus, datorita mineralelelor si nutrientilor, compenseaza efectul colesterolului si dau si senzatia de satietate.

 32. Smochinele

 Bogate in potasiu, mangan, si antioxidanti, de asemenea regleaza nivelul pH-ului în organism, făcând  mai dificila invazia de agenţi patogeni. Fibrele din smochine pot determina scaderea zahărului din sânge, reducerea riscului de diabet zaharat . Selectaţi smochine cat mai inchise la culoare si le mancati ca atare sau in amestec cu alte fibre.

 33. Ciupercile

sunt delicioase atunci când sunt adăugate la orezul brun! Dar ciupercile sunt bogate în ergothioneine antioxidant care protejeaza cresterea anormală a celulelor. Pe scurt, acestea reduc riscul de cancer ,se recomanda o cana o dată sau de două ori pe săptămână.  Gatiti-le in vinul rosu, care contine resveratrol si astfel puterea lor imunitara creste.

34. Ananasul

 Amestecul mare de vitamine, antioxidanti, enzime şi în special, bromelaina este ca un cocktail anti-inflamatoriu. Ananasul de asemenea, protejează împotriva cancerului de colon, a artritei şi a degenerescenţei maculare. O jumatate de ananas de doua sau trei ori pe saptamana este portia ideala.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s