Prima pagină > Conserve de legume si muraturi > Suc de rosii pentru iarna

Suc de rosii pentru iarna

Suc de rosii pentru iarna

Retete fara conservanti

Sucul de rosii pentru iarna este o reteta destul de simpla si nu necesita utilizarea unor cantitati exacte de rosii.

Ingrediente:

rosii foarte  coapte,sanatoase,in cantitatile pe care le vrem.

sare de muraturi

zahar(optional)

Cum preparam sucul de rosii pentru iarna:

Rosiile se spala,se taie daca sunt foarte mari si se dau prin separatorul de rosii. Din experienta spun ca nu este nevoie sa le taiem si cotoarele daca avem un astfel de aparat,pentru ca vor fi eliminate oricum odata cu cojile si semintele.

Daca insa folosim un robot cu cutite la care tocam rosiile cu totul( se poate si asa),atunci este nevoie sa indepartam cotoarele.

Preferabil este insa sa folosim separatorul,se obtine un suc de rosii  mult superior calitativ.Aceste aparate sunt de plastic,nu sunt scumpe deloc,si se curata foarte usor.

In functie de ce cantitate de rosii avem,pregatim un vas suficient de mare ,in care sucul de rosii sa fiarba fara probleme.Atentie : in prima faza se formeaza multa spuma si se umfla,de aceea este util ca vasul sa nu fie umplut la limita.

Turnam in vas apa (de un deget) si-l punem pe foc.

Pe masura ce separam rosiile,turnam sucul obtinut in vas si-l lasam sa fiarba.

Nu adunam spuma care se formeaza,pentru ca  va disparea singura,acesta fiind si un semn ca sucul de rosii este aproape gata.

Cand spuma dispare complet,iar sucul de rosii a scazut cam 1/3 din inaltimea vasului, adaugam sare si zahar ( socotind 2 linguri de sare si doua de zahar la 5 litri de lichid).

Lasam sa mai fiarba in clocot 20-30 minute si sucul este gata.

Sucul de rosii trebuie turnat imediat,deci foarte fierbinte,in sticlele deja pregatite ( curate,uscate si incalzite pe langa foc sau in cuptor). Bineinteles,putem utiliza si borcane cu capac,daca nu avem sticle.

Nu recomand utilizarea de sticle de plastic,tip PET,cel putin din doua motive : nesiguranta(incertitudinea) conservarii si daunele nevazute aduse sanatatii.

Se leaga imediat cu 2 randuri de celofan( nu alt plastic) , se pun in ladite si se acopera cu paturi groase,sa se raceasca in voie.Racirea poate dura si 2 zile.

Numai dupa o racire completa se trec in camara.

Sucul de rosii facut in casa il putem utiliza la:

ciorbe,sosuri,fripturi

putem pregati o minunata supa de rosii in miez de iarna 

diverse cocktail-uri(alcoolice sau nonalcoolice)

se poate consuma ca atare ( exista chiar retete de slabit pe baza de suc de rosii)

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s