Prima pagină
> Antreuri-salate-garnituri > Crochete de cartofi cu branza si cascaval
Crochete de cartofi cu branza si cascaval
Retete cu cartofi
Ingrediente:
0.5 kg cartofi albi
100 gr.branza telemea rasa
100 gr.cascaval ras
1 ou intreg
sare,piper
ulei pentru prajit
Cartofii se spala si se fierb in coaja,in apa cu sare.
Cand sunt bine fierti,se curata de coaja si se paseaza bine ,ca pentru piure.
Peste piureul de cartofi se pun : branza rasa,cascavalul ras,oul batut,se potriveste gustul cu sare si piper si se omogenizeaza totul.
Cu o lingura se iau bucati din compozitie,se formeaza bile de marimea unei nuci ( sau baghete de un deget) care se prajesc in baie de ulei incins,pana devin aurii.Se scot pe servetele de hartie.
Se servesc ca atare,sau ca garnitura pentru carnea de pui la ceaun sau la gratar.Se consuma atat calde ,cat si reci.
Comentarii (0)
Trackbacks (0)
Lasă un comentariu
Trackback