Prima pagină > Retete de post, Supe si ciorbe > Supa crema de mazare verde

Supa crema de mazare verde

Retete cu mazare verde

Ingrediente:

0.5  kg de mazare verde boabe ,tanara si foarte proaspata

2 cepe potrivite

2-3 morcovi noi

1 radacina de patrunjel sau pastarnac

1/2 telina mica

1 cartof de marime medie

1 lingura de ulei

Ceapa se toaca marunt si se caleste intr-o lingura de ulei cu o cescuta de apa,pana devine sticloasa.

Legumele se curata,se spala , se taie in cuburi si se adauga peste ceapa, impreuna cu 1 litru de apa.Se dau in clocot.

Cand apa incepe sa fiarba,se adauga si boabele de mazare.Apa trebuie sa treaca de 2 degete peste legumele din oala.Daca este necesar,se mai adauga apa calda. Se fierbe totul cam 1 ora,cu capac.

Cand legumele au fiert bine,se separa printr-o strecuratoare ( zeama se pastreaza) si se mixeaza toate pana se transforma in crema.Crema se adauga peste zeama ramasa,se pune sare si piper si se dau la foc mic,pentru inca 15-20 minute.

Se serveste cu marar verde proaspat tocat si crutoane trase in unt.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s