Prima pagină > Fursecuri, Prajituri > Fursecuri fragede banuti

Fursecuri fragede banuti

Ingrediente:

1 ou

1 ceasca de ulei

1 ceasca  de faina cernuta+1 lingura plina

1 ceasca de zahar pudra

1 varf de cutit praf de copt( sau bicarbonat stins)

patratele de ciocolata ,nuci taiate mare,stafide,bombonele colorate sau orice altceva pentru ornat

optional se poate insera in coca : cacao,stafide,fulgi de cocos

Zaharul puddra si ouale intregi  se amesteca bine cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza,se adauga uleiul tot odata,se amesteca energic,iar la final se incorporeaza faina.Fursecurile vor fi albe,dar daca adaugati si 1 lingura de cacao in compozitie vor iesi cafenii.Tot la final puteti incorpora in aluatul de fursecuri :stafidele,nucile tocate fin,cocos,etc.

Se pregatesc tavile de copt,nu este nevoie sa se tapeteze cu faina pentru ca fursecurile nu se vor lipi.Recomandat este sa folositi hartie de copt.

Daca aveti un ”posh” pentru fursecuri,il umpleti cu compozitia si aplicati fursecurile in tava,daca nu,folositi pur si simplu o lingurita.Cantitatea care se pune este de 1 lingurita,cu suficient spatiu intre ele,pentru ca la cuptor isi maresc dimensiunile(ajung la 3-4 cm diametru)

Se poate pune si o cantitate mai mare( 1 lingurita cu virf),caz in care fursecurile vor iesi mai mari( 7-8 cm in diametru).

Dupa ce ati asezat fursecurile in tava de copt,puneti pe fiecare: patratele de cicolata, nuci, stafide,bombonele sau alune,etc.

Puneti tava cu fursecuri in  cuptorul preincalzit.Se coc la foc iute cca 15 minute.

Scoateti fursecurile din tava imediat,folosind o spatula cu latura subtire.Daca se intarzie,fursecurile se vor rupe.

Daca faceti fursecuri mici,acestea se pot umple,lipindu-se cate 2. Cele mari pot fi lasate ca atare.

Varianta de umplutura pentru fursecuri banuti: crema de unt cu lamaie si rahat :1/2 kg rahat( din cel clasic,romanesc,cum se gasea odata,divers colorat),1 lamaie intreaga,1/2 pachet de unt.Rahatul si lamaia se dau prin masina de tocat,untul se freaca spuma.Se amesteca totul si cu crema obtinuta se umplu fursecurile.

Este o combinatie savuroasa,crema fiind dulce-acrisoara,aromata , atat de la lamaie cat si de la aromele din rahat.

Varianta pe care o prezint este aluat simplu cu cacao,decorate cu nuci mari ,cantitatea mare (1 lingurita cu varf)

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s