Prima pagină > Antreuri-salate-garnituri > Conopida pane cu maioneza si marar

Conopida pane cu maioneza si marar

Conopida pane cu maioneza si marar

Din categoria retete vegetariene si garnituri de legume disponibile pe tot parcursul anului

Retete cu conopida

Ingrediente :

1 conopida  proaspata ,potrivita ca marime

3 oua intregi

3-4  linguri de faina

1 cescuta de ulei

1 cana maioneza facuta in casa

1/2 capatana de usturoi

1 legatura de marar verde proaspat

Intr-un vas mai mare se pune apa la fiert cu putina sare.

Conopida se curata de frunze , se desface in buchetele si se pune la fiert cca. 20 minute ( se incearca cu o furculita,buchetele de conopida trebuie sa ramana intregi si ferme). Cand sunt fierte,se scot si se lasa sa se scurga bine.

Intr-un castron se bat ouale cu faina pentru a obtine un pane( ca pentru snitele pariziene).Se da gust cu sare si putin piper.

Se iau buchetelele de conopida,se dau prin pane si se prajesc in ulei incins,pe toate partile. Se scot pe hartie absorbanta,apoi se trec pe un platou.

In cana cu maioneza se amesteca bine usturoiul zdobit,mararul se toaca.

Maioneza se toarna uniform peste bucatile de conopida, iar deasupra se presara mararul proaspat tocat.

Conopida pane cu maioneza,marar si usturoi este un delicios preparat vegetarian care poate fi consumat ca atare,dar este si o buna garnitura pentru carnea de pui fiarta sau la gratar.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.