Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Pentru prepararea unui ghiveci de legume gustos,nu se poate spune ca trebuie folosite anumite legume si anumite cantitati.

Cu cat varietatea de legume este mai mare,cu atat ghiveciul de legume va fi mai aromat si mai gustos. In general pot fi folosite orice legume , combinate la inspiratie si in functie de gustul fiecaruia.Bineinteles ca daca anumite legume ne sunt „antipatice”,nu este musai sa le folosim in ghiveci.

In principiu,pentru un ghiveci de legume se folosesc :

cartofi,morcovi,telina,ceapa,ardei gras si/sau gogosar,radacina de pastarnac sau patrunjel,mazare boabe,fasole verde,conopida,dovlecei,vinete crude, varza,rosii.

In plus,mai trebuie : ulei,1 capatana de usturoi, sare si o ceasca suc de rosii.

Cantitatile nu sunt stabile,poti folosi mai multe legume care iti plac sau poti elimina legumele pe care nu le agreezi.

Cum prepari ghiveci de legume:

Curata si  spala toate legumele.

Taie cuburi : cartofii,telina,ardeii,dovleceii,vinetele si rosiile curatate in prealabil de coaja.

Taie rondele :morcovii,pastarnacul

Desfa conopida in buchetele mici,rupe fasolea verde in bucati ,taie ceapa julien si toaca varza.

Curata usturioul si toaca-l rondele.

Caleste in ulei incins,la tigaie : cartofii, morcovul, telina, pastarnacul, dovleceii, vinetele, conopida,ardeii, varza si ceapa ( fiecare separat,cate 3 minute,doar pana se inmoaie putin) si da-le deoparte.

Mazarea, fasolea verde, rosiile pune-le crude.

Amesteca toate legumele intr-un caston mare, cu usturoi si un pic de sare si pune-le apoi intr-un vas (cratita) incapator. Pentru ca legumele au tras destul ulei,in vasul de copt nu mai pui deloc ulei.

Toarna peste legume sucul de rosii amestecat cu apa ( doar cat sa le acopere) si da ghiveciul de legume la cuptor ,la foc potrivit.

Lasa ghiveciul de legume  in cuptor cam 2 ore,sa scada bine si sa se patrunda toate aromele.

Nu trebuie sa pui nici un alt condiment in ghiveciul de legume .

Se consuma mai ales rece, ca atare, sau ca garnitura pentru carne.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s