Prima pagină > Prajituri > Briose(muffins) cu dovleac si nuci

Briose(muffins) cu dovleac si nuci

retetevechisinoi

retetevechisinoi

Retete de prajituri,retete cu dovleac

Ingrediente :

240 ml.iaurt

50 gr.piure de dovleac

100 gr.nuci coapte si taiate mare

50 gr.unt la temperatura camerei

260 gr.faina

150 gr.zahar

2 oua

1 lingura suc de lamaie

2 plicuri zahar vanilat

1 lingurita praf de copt( sau bicarbonat de sodiu stins cu suc de lamaie)

Cum preparam briose(muffins) cu dovleac si nuca:

1.Pregatim piureul de dovleac .Se poate alege un mod de preparare

-fie coacem dovleacul in cuptor si apoi facem miezul piure cu o furculita

-fie radem dovleacul( fara coaja) si il tragem la tigaie, cu zahar, 10-15  minute sa se inmoaie( nu adaugam apa)

-fie  fierbem dovleacul ,curatat de coaja ,cu putin zahar si-l facem piure dupa ce l-am scurs bine in prealabil

2.Amestecam toate ingredientele pentru muffins intr-un bol : crema de dovleac, iaurtul, untul, ouale,zaharul,sucul de lamaie,zaharul vanilat si praful de copt,apoi faina si la final nucile.

3.Pornim cuptorul si pregatim formele speciale de briose ( hartie,teflon).Daca avem forme vechi,din tabla,le tapetam cu unt si faina.

Turnam compozitie de briose in fiecare forma,doar pana la jumatate,pentru ca briosele vor creste mult.

Coacem briosele timp de 20 minute la 170 grade.

Cand sunt gata,le decoram cu zahar pudra aromat cu vanilie.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s