Prima pagină > Aluaturi-blaturi-foi, Fursecuri, Prajituri > Fursecuri fragede cu coaja de portocala

Fursecuri fragede cu coaja de portocala

Fursecuri fragede cu portocale

Fursecuri fragede cu portocale

Ingrediente pentru aluat fraged (nisipos)

200 gr.unt la temperatura camerei

100 gr.zahar pudra vanilat( sau zahar pudra si 3 plicuri de zahar vanilat)

2 galbenusuri de ou

300-400 gr.faina

1 praf de sare

coaja de portocala

Cum preparam fursecurile fragede:

Se freaca untul moale,lasat 1 ora la temperatura camerei, cu zaharul pudra si praful de sare,pana devine spumos.

Se adauga galbenusurile, apoi faina si coaja de portocala taiata fin si se framanta atat cat sa se omogenizeze ingredientele.Nu trebuie framantat foarte mult,pentru ca risca sa se „taie”,sa se separe grasimea din unt.

Cantitatea de faina difera in functie de cum dorim sa construim fursecurile. Daca le asezam in tava cu un posh,aluatul fraged trebuie sa fie mai moale decat daca vrem sa-l intindem foaie si sa decupam fursecuri cu ajutorul formelor( inimioare,semilune,stelute,etc.)

Cand aluatul fraged este gata il lasam cel putin 1/2 ora la frigider.

Fursecurile din aluat fraged se pun in tava neunsa ( are destula grasime din unt) si se coc in cuptorul preincalzit. Nu trebuie lasate mult in cuptor (max 10 minute,in functie de cuptor).Fursecurile din aluat fraged trebuie sa ramana deschise la culoare.

Cand sunt gata,fursecurile se presara cu zahar pudra din belsug.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s