Prima pagină > Retete de paste, Retete rapide > Paste cu ton si dovlecei

Paste cu ton si dovlecei

Paste cu ton si dovlecei

Ingrediente ( pentru 2 portii)

200 gr.paste tip fusili( sau orice alta forma)

1 conserva ton in ulei ,maruntit

1 dovlecel mic ,proaspat

1/2 ardei gras verde

1/2 ardei gras rosu

1 ceapa

4 catei de usturoi curatati

2 linguri pasta de ardei(bulion din ardei )

2 linguri ulei de masline

sare,piper

2 frunze de telina

Cum preparam paste cu ton si dovlecei:

Incepem cu prepararea sosului pentru paste,dureaza putin mai mult.

Ceapa se taie julien.Dovlecelul si ardeii se toaca cuburi.Usturoiul se toaca marunt. Toate legumele se trag la tigaie,in 2 linguri ulei de masline,cam 5 minute.

Se adauga pasta de ardei,se amesteca  si se mai lasa 5 minute.

La final,se adauga si tonul( fara a scurge uleiul).Se lasa pe foc inca 2-3 minute.

Fierbem pastele al dente 8 minute in apa cu sare si cateva picaturi de ulei de masline.

Rasturnam pastele intr-o sita,le trecem rapid prin jet de apa,le lasam putin sa se  scurga si le adaugam peste sosul de ton,amestecand usor.

Lasam pastele cu ton pe foc inca 2 minute.

Se servesc calde , cu frunze de telina tocate proaspat.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s