Prima pagină > Retete de paste, Retete rapide > Paste cu ton si dovlecei

Paste cu ton si dovlecei

Paste cu ton si dovlecei

Ingrediente ( pentru 2 portii)

200 gr.paste tip fusili( sau orice alta forma)

1 conserva ton in ulei ,maruntit

1 dovlecel mic ,proaspat

1/2 ardei gras verde

1/2 ardei gras rosu

1 ceapa

4 catei de usturoi curatati

2 linguri pasta de ardei(bulion din ardei )

2 linguri ulei de masline

sare,piper

2 frunze de telina

Cum preparam paste cu ton si dovlecei:

Incepem cu prepararea sosului pentru paste,dureaza putin mai mult.

Ceapa se taie julien.Dovlecelul si ardeii se toaca cuburi.Usturoiul se toaca marunt. Toate legumele se trag la tigaie,in 2 linguri ulei de masline,cam 5 minute.

Se adauga pasta de ardei,se amesteca  si se mai lasa 5 minute.

La final,se adauga si tonul( fara a scurge uleiul).Se lasa pe foc inca 2-3 minute.

Fierbem pastele al dente 8 minute in apa cu sare si cateva picaturi de ulei de masline.

Rasturnam pastele intr-o sita,le trecem rapid prin jet de apa,le lasam putin sa se  scurga si le adaugam peste sosul de ton,amestecand usor.

Lasam pastele cu ton pe foc inca 2 minute.

Se servesc calde , cu frunze de telina tocate proaspat.

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s