Prima pagină > Prajituri > Prajitura cu cacao,nuci si glazura

Prajitura cu cacao,nuci si glazura

Prajitura cu cacao si glazura

Ingradiente pentru blat:

6 oua

300 gr.zahar

100 gr.faina

100 gr.nuci macinate

150 gr.unt (lasat la temperatura camerei)

2 linguri cacao

2 plicuri zahar vanilat

praf de copt( un varf de lingurita)

Ingrediente pentru glazura:

150 gr.zahar

3 linguri apa

50 gr.unt

2 linguri cacao

Cum preparam prajitura cu cacao:

Mai intai preparam blatul pentru prajitura

Separam ouale.

Frecam untul spuma.

Peste unt adaugam pe rand : galbenusurile,zaharul treptat,faina treptat, zaharul vanilat,praful de copt, cacao si nucile. Amestecam pentru omogenizare.

Batem albusurile spuma tare si le incorporam in compozitie la final, amestecand usor.

Tapetam o tava cu unt si faina,turnam compozitia si coacem la foc potrivit.

Pentru glazura de cacao procedam asa: fierbem 3 minute apa cu zaharul,pentru a obtine un sirop.

Adaugam untul si cacao treptat,omogenizam si mai fierbem 3 minute.

Cand prajitura  este gata,turnam glazura de cacao peste blatul fierbinte.

Prajitura se lasa la racit si se taie in formele dorite.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s