Foi pentru rulada

retetevechisinoi

retetevechisinoi

Ingradiente:

3 oua

3 linguri faina( mai pline)

3 linguri zahar

2 plicuri zahar vanilat.

Cum preparam foile de rulada:

Separam ouale.

Amestecam bine galbenusurile cu zaharul , faina si zaharul vanilat.

Albusurile le batem spuma tare si le incorporama incet in compozitia de galbenusuri.

Turnam aluatul de rulada  intr-o tava unsa cu unt de dimensiuni 20×30 cm.

Se coace la cuptor la foc mic. Nu lasam rulada sa se rumeneasca.

Foaia de rulada se scoate fierbinte din tava ,pe un blat umezit ( sau pe o folie de aluminiu,sau pe un servet curat umezit ).

Lasam foaia de rulada putin la racit si o umplem  cu o crema pe care o avem pregatita in prealabil ( vanilie,cacao,frisca,gemuri diverse,branza dulce,etc).

Blatul de rulada nu se raceste complet inainte de a-l umple,pentru ca se intareste si nu se mai ruleaza frumos.

Dupa ce am asezat umplutura,rulam blatul si il dam  la rece.

Din aceasta reteta rezulta o rulada alba.Putem realiza o foaie de rulada cu cacao.Inlocuim o lingurita din cantitatea de faina cu o lingurita de cacao si obtinem o rulada cafenie.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s