Prima pagină > Conserve de legume si muraturi > Legume congelate pentru iarna

Legume congelate pentru iarna

Legume congelate pentru iarna

Retete fara conservanti

Prin metoda congelarii putem conserva pentru iarna multe legume,care isi pastreaza astfel nealterate calitatile nutritive si gustul.

Cum congelam diverse legume pentru iarna:

1.ardei gras,kapia,gogosar : Se spala,se usuca,se taie cuburi sau fasii,se pun in pungi de plastic si se aseaza in congelator.

Se pot folosi la :supe,ciorbe,sosuri,tocanite,garnituri pentru carne,paste,etc.

2.Morcov,telina,pastarnac: se spala ,se curata de coaja,se taie dupa preferinta : cuburi, baghete sau se rad,se pun in pungi la congelator

Se pot folosi la :supe,ciorbe,sosuri,tocanite,garnituri pentru carne,paste,etc.

3.Fasole verde pastai: se curata capetele,se rupe eventual, daca pastaia este prea lunga,se pune in pungi la congelator.

Se foloseste la : ciorbe de carne sau legume,mancarica de fasole verde, garnitura pentru fripturi ( fiarta, cu usturoi si/sau maioneza,etc)

4.Mazare verde : se curata ,se pun boabele in pungi la congelator

Se foloseste pentru : ciorbe,supa crema de mazare,mancare de mazare verde,garnitura pentru carne,etc.

5.Spanac : se curata frunzele si se spala foarte bine,in mai multe ape.Se oparesc frunzele de spanac 1 minut in apa fiarta si se lasa la scurs,pana se racesc.

Cand este rece,se iau bucati de spanac , se taie la latimea de 1-2 cm,se pune in pungi (cantitatea este la aprecierea fiecaruia) si se trece in congelator. Spanacul poate lasa zeama pana se congeleaza complet,este bine sa folosim cate 2 pungi pentru fiecare portie.

Se foloseste la :ciorba, mancare de spanac,garnitura pentru carne,paste,etc.

6.Dovlecei : se spala,se taie dupa preferinta ( cuburi,baghete) sau se rade mare,se scurge si se pun in pungi la congelator.

Se foloseste la : supe,ciorbe,paste,garnituri,budinci,crochete,etc.

7.Rosii : se spala,se sterg,se pun in pungi la congelator.

Cand se folosesc nu se decongeleaza,se trec prin jet de apa fierbinte si astfel coaja se curata foarte usor.

Se folosesc la : supe,ciorbe,sosuri,mancaruri diverse,paste,etc.

8.Vinete : se coc la flacara,se curata de coaja,se scurg foarte bine si se racesc.

Se pun in pungi in cantitatea dorita si se congeleaza.Se decongeleaza in voie,la temperatura camerei,se scurg si se folosesc ca si vara: salata de vinete, zacusca, mancaruri,etc

Se pot congela si vinete crude,taiate cuburi sau rondele pentru : tocanite sau musaca.

9.Verdeata : marar,patrunjel,leustean,tije si frunze de telina

Se spala , se lasa se se usuce de apa,se toaca obisnuit si se pun in pungute la congelator.

Cantitativ,se pot pune fie doze necesare pentru o utilizare,dar si cantitati mai mari intr-o punga.In acest din urma caz,la utilizare vom rupe pur si simplu o bucata de verdeata imediat ce am scos punga din congelator si o punem imediat la loc,fara sa lasam sa se decongeleze.

10.Mix de legume congelate

Dupa modelul pungilor cu legume congelate,putem pregati amestecurile preferate,pentru a le utiliza ca garnitura.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s