Prima pagină > Conserve de legume si muraturi > Muraturi asortate in saramura aromata

Muraturi asortate in saramura aromata

Muraturi asortate in saramura aromata

Retete fara conservanti

Ingrediente:

legume proaspete si sanatoase,dupa preferinta : gogonele,conopida,radacina si frunze de telina,morcov,varza rosie,cativa castraveti,cativa ardei iuti,2-3 mere ,etc.

Condimente:usturoi,piper negru boabe,mustar boabe,frunze de dafin,busuioc si cimbru( socotim 1/2 lingurita rasa din fiecare pentru fiecare litru de apa),cateva ramuri de leustean verde

sare mare pentru muraturi-1 lingura la litru de apa

zahar- 1 lingura la litru de apa (optional,pentru un gust dulceag)

otet-100 ml.la litru de apa

radacini de hrean,in functie de cantitatea de muraturi,pot fi mai multe,au rol de  conservant natural.

Cum preparam muraturile asortate:

Legumele se curata,se spala,se taie daca este cazul si se aseaza in borcane,la inspiratie,avand grija sa asezam intre ele :catei de usturoi,frunze de telina si leustean si mai ale hrean.

In functie de cantitatea de muraturi si marimea borcanelor,preparam o cantitate de lichid .

Punem la fiert apa,otetul,sarea,zaharul si restul condimentelor:piper negru, boabe mustar,cimbru,busuioc,frunze dafin si lasam sa dea cateva clocote,amestecam sa se topeasca sarea si zaharul.

Oprim focul,lasam 10 minute sa se racoreasca si turnam zeama fierbinte peste muraturi.

Inclinam borcanele sa patrunda lichidul si daca mai este nevoie adaugam o cantitate suficienta de zeama,sa acopere bine muraturile.

Sigilam borcanele de muraturi cu capace sau celofan si le depozitam intr-un loc uscat ,aerisit si racoros.Cam in 3 saptamani sunt bune de consum.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s