Prima pagină > Retete cu carne tocata > Strudel cu carne tocata

Strudel cu carne tocata

Strudel cu carne

Ingrediente pentru foi de strudel

250 ml.apa minerala carbogazoasa

50 ml.ulei

1 lingura otet

1 praf de sare

350-400 gr.faina

Ingrediente pentru umplutura:

1 kg carne slaba tocata ( amestec vita si porc,in cantitati egale)

2 cepe

2 linguri ulei

2 oua

2 linguri bulion

100 ml vin alb sec

sare,piper,boia

1 legatura de marar verde

Cum preparam umplutura de carne:

Tocam ceapa in cuburi mici si o calim in 2 linguri de ulei,adaugand si o cescuta de apa si un praf de sare ( alegem un vas incapator,pentru ca in el vom pune si carnea tocata).

Adaugam carnea tocata peste ceapa si o lasam pe foc 15-20 minute, amestecand periodic.

Adaugam bulionul,sarea ,piperul,boiaua si vinul si lasam sa scada totul foarte bine,la foc mic.

Cand amestecul este bine scazut,oprim focul si lasam sa se raceasca complet.

Adaugam la compozitia racita 2 oua si mararul verde tocat.

Omogenizam bine compozitia.

Cum preparam foile de strudel

Amestecam toate ingredientele inre-un castron,obtinem o coca mai moale.

Rasturnam coca pe blatul presarat cu faina si framantam 2 minute.Coca nu trebuie sa fie tare,pentru ca in timp ce intindem vom folosi faina si se va intari pe parcurs.Daca este coca tare de la inceput,nu o vom putea intinde mult in foaie subtire si se va rupe.

Pentru ca in final foile de strudel ajung la dimensiuni mari,ca sa ne fie mai usor,impartim coca in 2 si intindem 2 foi.

Presaram faina din nou pe blat si intindem coca cu ajutorul unui sucitor lung.

Desfacem coca,presaram faina atat pe blatul de lucru cat si pe coca si intindem din nou.

Repetam aceasta operatiune de 15-20 ori,pentru fiecare foaie, pana foaia devine foarte subtire si foarte mare (ar trebui sa ajunga la un diametru de cca 80 cm).

Cand este destul de subtire si ne oprim din intins,avem grija sa desfacem foaia de strudel peste o coala de hartie mare( 90×90).Aceasta hartie ne va ajuta sa rulam usor si perfect strudelul.

Stropim foaia de strudel desfacuta cu ulei si repartizam 1/2 din cantitatea de carne.Carnea nu trebuie sa acopere foaia in strat uniform ( se vor repartiza cu o lingura mici gramajoare,vor fi spatii goale,dar prin rulare se va uniformiza).

Indoim putin o latura a foii de strudel,apoi cu ajutorul hartiei de dedesubt, rulam strudelul.

Taiem bucati de strudel la dimensiunea dorita ( 12-15 cm) si le asezam intr-o tava unsa cu ulei.

Repetam aceleasi operatiuni cu cea de a doua foaie.

Ar trebui sa iasa o tava standard de cuptor plina cu strudele.

La final,stropim cu ulei strudelele din tava si dam la foc potrivit cca 60 minute.

Sunt gata cand s-au rumenit frumos la suprafata si se desprind de pe tava la

cea mai mica atingere.

Se consuma atat calde,cat si reci.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s