Prima pagină > Conserve de legume si muraturi > Ardei iuti in saramura cu otet si zahar

Ardei iuti in saramura cu otet si zahar

Ardei iuti in saramura si otet

Retete fara conservanti

Ingrediente:

ardei iuti din soiul preferat,in cantitatea de care dispunem

otet,apa,sare,zahar

boabe de piper si ienibahar,frunze de dafin

Cum preparam ardeii iuti:

Spalam ardeii iuti si ii aranjam in borcane.

La fiecare borcan punem : 1 frunza mica de dafin,4-5 boabe de piper negru si 1 boaba de ienibahar.

Fierbem in clocot 5 minute apa cu otetul,in proportie de 1/1,sarea si zaharul .

Lasam sa se raceasca lichidul.

Turnam zeama in borcane si sigilam cu capace.

Pentru un borcan de 800 gr.sunt necesari 350-400 ml lichid( in functie de cat de bine sunt aranjati ardeii iuti-daca sunt mai multe locuri goale este necesar mai mult lichid). Calculul aproximativ este:

200 ml.apa

200 ml otet

2 lingurite sare mare,de muraturi

1 lingurita zahar.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s