Prima pagină > Conserve de legume si muraturi > Rosii congelate pentru iarna

Rosii congelate pentru iarna

Rosii congelate pentru iarna

Cea mai eficienta metoda de conservare a legumelor pentru iarna ramane congelarea lor,pentru ca-si pastreaza toate elementele nutritive ,in comparatie cu metodele de procesare la temperaturi mari.

Dar,dezavantajul este ca ocupa mult loc.

Totusi,daca ai suficient loc in congelator,pune legume multe pentru iarna.De ce sa le cumperi din hypermarket la preturi exorbitante si pe deasupra cu gust „de plastic”?

Cum congelam rosiile pentru iarna si cum le folosim

Spalam rosiile si le uscam.Nu este bine sa le punem ude,pentru ca se vor „imbraca” intr-o crusta de gheata.

Le punem in pungi in cantitatea dorita,nu neaparat cat consumam odata, pentru ca putem lua din pungi atatea rosii cate avem nevoie (fara a le decongela, bineinteles).Daca sunt corect congelate,adica daca le punem uscate si congelatorul este ok,rosiile nu se lipesc intre ele si le putem extrage foarte usor una cate una.

Iarna,cand vrem sa le folosim,le scoatem pur si simplu,le tocam si le adaugam in mancare.

Nu este nevoie sa le decongelam.

Iar coaja rosiilor congelate se curata foarte usor (practic se ia ca o „camasa”), daca le trecem printr-un jet de apa calda.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s