Acasă > Conserve de legume si muraturi > Castraveti in otet pentru iarna

Castraveti in otet pentru iarna

Castraveti in otet pentru iarna

Castraveti in otet pentru iarna

Retete fara conservanti

Iata o reteta rapida,usoara si foarte sigura de a conserva castravetii pentru iarna.

O putem numi si reteta de castraveciori bulgaresti,are ingredientele necesare, dar mai ales gustul dulce acrisor este minunat.

In plus,raman crocanti si-si pastreaza calitatile chiar mai mult de 1 an.

Iar reteta este pentru 1 borcan de 800 ml.Poti face unul sau douazeci,in functie de cati castraveti ai,nu trebuie sa calculezi amestecuri,volume si nici nu ramai cu solutie nefolosita.

Ingrediente pentru 1 borcan de 800 ml.

castraveciori mici,proaspeti,sanatosi,de preferinta soiul Cornichon

100 ml otet alimentar din vin,de culoare alba

1 lingurita sare mare(grunjoasa) speciala pentru muraturi

1 lingurita cu varf zahar

1 morcov mic taiat rondele

1/2 ceapa alba taiata julien

1 lingurita rasa boabe de mustar

8-10 boabe de piper negru

4-5 catei de usturoi

1 radacina mica de hrean curatat si taiat baghete de cca.3 cm lungime(5-6 baghete)

1 frunza mica de telina( tija si frunza) sau 1 foaie de dafin,dupa gust

1 palarie de floare de marar uscat ( si cateva bucatele mici din tija uscata)

Cum preparam castraveti bulgaresti in otet:

Turnam otetul pe fundul borcanului,lingurita de sare si cea de zahar, amestecam putin sa se topeasca.

Asezam rondelele de morcovi,ceapa,bucatele de tija de marar,2 baghete de hrean.

Incepem sa asezam castravetii cat mai organizat si avem grija sa punem printre ei usturoi,hrean,bete de marar,telina.

Dupa ce am asezat castravetii turnam in borcan boabele de piper si cele de mustar.

Deasupra asezam floarea de marar uscat.

Umplem borcanul cu apa sa treaca peste castraveti,sigilam cu capac si rasturnam borcanul de cateva ori sa se amestece  solutia.

Asezam borcanul(sau borcanele,cate am facut) intr-o cratita cu apa rece si le dam la foc mic.

La aceasta faza intervine atentia si aici este secretul reusitei.Trebuie sa fim cu ochii pe borcane: cand interiorul borcanelor clocoteste de 2-3 ori (nu mai mult) oprim focul,acoperim borcanele cu un prosop udat si stors si lasam sa se raceasca in apa( pana a doua zi).

Scoatem borcanele din apa,le stergem si gata castravetii bulgaresti in otet.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Urmărește

Fiecare nou articol să fie livrat pe email.