Prima pagină > Retete cu carne tocata > Legume umplute cu carne tocata

Legume umplute cu carne tocata

Legume umplute cu carne

Ingrediente: 

1 kg carne tocata( porc,vita,curcan sau amestec)

dovlecei proaspeti

ardei gras

rosii

Proportia legumelor este variabila,in functie de preferinte.

1 cescuta orez

3 cepe mari

3 linguri pasta de tomate (bulion)

3 linguri ulei

2 legaturi de marar verde tocat

sare,piper

Cum preparam legumele umplute cu carne:

1.pregatirea legumelor:

– ardeii grasi -se scot cotoarele,fara a rupe ardeiul,se scutura semintele,se spala si se scurg

-dovleceii -se spala,se taie capetele si se scobesc cu ajutorul unei lingurite. Daca sunt prea lungi,se taie in 2 sau 3 bucati care se scobesc separat. Miezul dovleceilor se toaca marunt si se pastreaza.

-rosiile-se spala, se taie capace la codita, se scoate miezul cu o lingurita si se scug. Miezul rosiilor se toaca cubulete si se pastreaza.

2.pregatirea sosului

Se toaca marunt 2 cepe si se calesc in 2 linguri de ulei si 1 cescuta de apa,pana ceapa devine translucida.

Se adauga miezul de la dovlecei si cel de la rosii( pastrate de cand am pregatit legumele).

Se potriveste de sare,se pune piper si se lasa pe foc 20 minute ,pana scade putin.

3.pregatirea compozitiei de carne tocata pentru umplutura.

Se toaca marunt 1 ceapa si se caleste intr-o lingura de ulei cu o cescuta de apa,pana ceapa devine sticloasa.

Se adauga cescuta de orez,inca o cescuta de apa si se tine pe foc 10 minute, pana scade bine si orezul se inmoaie. Se raceste.

Peste carnea tocata adaugam : ceapa cu orezul,pasta de rosii (bulionul), sare, piper dupa gust, marar verde tocat. Se amesteca totul foarte bine.

Cu aceasta compozitie de carne se umplu toate legumele pregatite. Se pune la fiecare un capac din : rosie,foi de ceapa,dovlecei,ardei,etc.

Se toarna sosul de la punctul 2 in tava,se aseaza toate legumele umplute ,se completeaza cu apa cat sa acopere legumele si se dau la cuptor.

Cand sosul a scazut si legumele s-au rumenit,preparatul este gata.

Se servesc cu smantana.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s