Zacusca de vara

zacusca de vara

Ingrediente:

4 vinete mari,proaspete si bine coapte

0.5 kg ceapa

1 kg ardei gras rosu,kapia sau gogosar

1 kg rosii foarte bine coapte.

2-3 frunze dafin

200 ml.ulei

sare,piper

Cum preparam zacusca de vara:

Vinetele se coc pe flacara,se curata fierbinti si se lasa minim 1 ora sa se scurga bine de zeama.

Ardeii se coc,se curata de coaja,de cotoare si seminte si se taie fasii.

Rosiile se curata de coaja si se toaca marunt.

Ceapa se toaca marunt.

Ceapa se pune la calit in uleiul incins cu o cescuta de apa,pana devine sticloasa.

Se adauga rosiile tocate,sarea,piperul,foile de dafin si se tin la foc 30 minute, pana se scade putin.

Vinetele curatate se toaca foarte bine,ca la salata de vinete.

Se adauga ardeii si vinetele tocate si se tin pe foc pana compozitia scade mult,capatand consistenta.

Se consuma calda sau rece.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s