Prima pagină > Prajituri > Prajitura „Negresa”

Prajitura „Negresa”

Prajitura Negresa

Retete de prajituri.

Reteta de negresa este foarte simpla,rapida si cu mari sanse de reusita pentru oricine.

Ingrediente:

4 oua

1 pachet de unt ( 200 gr.)

3 linguri pline cu cacao

200 gr.faina ( 8 linguri cu varf)

1/2 kg zahar

125 ml.apa

optional 1 ceasca de nuci tocate( coapte in prealabil la cuptor)

1 plic praf de copt

Cum preparam prajitura Negresa:

Apa cu zaharul se pun la foc mic,doar pana se topeste zaharul.

Adaugam untul si cacao,omogenizam si tinem pe foc pana dau intr-un clocot.

Luam crema de pe foc si separam din ea 20 linguri,pe care le vom folosi la sfarsit drept glazura.

Lasam sa se raceasca restul compozitiei.

Separam ouale.

Adaugam pe rand cele 4 galbenusuri in crema racita si amestecam.

Punem praful de copt in faina cernuta si o adaugam in ploaie peste compozitie.

Batem spuma tare cele 4 albusuri si le incorporam usor.

Adaugam optional nucile tocate marunt.

Incingem cuptorul.

Tapetam o tava cu unt si faina sau cu hartie de copt,rasturnam compozitia si o dam cam 15 minute ,la foc moale.

Scoatem prajitura din cuptor si repartizam deasupra cele 20 de linguri de crema (glazura) pastrate initial.

Prajitura se taie rece.

Se poate decora cu frisca , ciocolata alba sau nuci.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s