Prima pagină > Retete de post > Mancare de fasole verde

Mancare de fasole verde

Mancarica de fasole verde pastai

Ingrediente:

1 kg fasole verde pastai, proaspata,tanara,fara ate

2 cepe de marime medie

2 capatani de usturoi curatate si tocate rondele

50 ml ulei

1 ceasca pasta de tomate ( bulion),sau suc de rosii concentrat ,preferabil facut in casa

sare si piper negru proaspat macinat

1 legatura de marar verde proaspat

Cum preparam mancarica de fasole verde pastai:

Curaram pastaile de capete,le rupem in jumatati si le oparim  in apa cu sare .Le lasam sa se scurga.

Tocam ceapa marunt si o trecem in uleiul incins, adaugam 1 cescuta de apa si un praf de sare,pana se inmoaie si devine sticloasa.

Adaugam pastaile de fasole,usturoiul curatat si tocat rondele,pasta de rosii.

Adaugam  apa doar atat cat sa acopere pastaile,potrivim gustul cu sare si piper proaspat macinat  si lasam sa scada bine la foc mic.

Servim cu marar verde proaspat tocat.

Sfaturi si alternative:

Daca nu avem pasta de rosii sau suc de rosii gata preparat,folosim 4-5 rosii coapte pe care le curatam de coaja,le tocam marunt si le adaugam peste ceapa,lasandu-le sa scada inainte de a adauga pastaile.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s