Gem de caise

Retete cu caise

Ingrediente:

3 kg de caise,spalate si curatate de samburi

2,5 kg zahar

zeama de la o lamaie

samburii de la caise,curatati de pielita( numai daca nu sunt amari)

Cum preparam gemul de caise:

Asezam caisele in vasul pentru dulceturi alternand cu zahar.Ultimul stat este de zahar .Lasam la rece cateva ore( 2-6 ore),pentru difuzia fructelor in zahar( se formeaza un sirop).

Adaugam samburii,asezam pe foc mic si curatam spuma care se formeaza in prima faza.Cand terminam cu spuma, dam focul mai mare si fierbem 30 minute.

Oprim focul si acoperim vasul cu un prosop de bucatarie din bumbac udat si bine stors.Lasam sa se raceasca complet.

Cand s-a racit,adaugam zeama de la 1 lamaie,punem din nou pe foc si din momentul in care clocoteste mai fierbem 20 minute.Acoperim din nou cu un prosop ud si lasam sa se raceasca complet.

Punem gemul in borcane curate,uscate,punem capac si rasturnam borcanele”cu fundul in sus”,pentru cateva ore,sau chiar pana a doua zi.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s