Prima pagină > Prajituri > Briose(muffins) cu visine si ciocolata

Briose(muffins) cu visine si ciocolata

Briose cu ciocolata si visine

Retete de prajituri,retete cu visine

Ingrediente:

60 gr.unt lasat la temperatura camerei

130 gr.zahar

1 ou

75 ml.apa carbogazoasa

125 gr.faina

2 plicuri zahar vanilat

1 lingurita cacao

1/2 pachet praf de copt

1 strop de sare

 visine fara samburi  tinute in zahar cateva ore ( sau confiate)

baghete de ciocolata amaruie( dintr-o ciocolata taiem baghete de 1×2 cm).

Cum preparam briosele:

Frecam untul moale cu zaharul.

Adaugam oul intreg si apa minerala si omogenizam.

Amestecam faina cu sarea si praful de copt, apoi o turnam in ploaie peste compozitia initiala si omogenizam.

La final adaugam lingurita de cacao cernuta si amestecam usor,doar de 3-4 ori,astfel incat aluatul sa nu se coloreze uniform( sa ramana dungat).

Pornim cuptorul si pregatim formele speciale de briose ( hartie,teflon).Daca avem forme vechi,din tabla,le tapetam cu unt si faina.

Din cantitatile prezentate ies 6 briose maricele.

Turnam compozitie in fiecare forma,doar pana la jumatate,pentru ca va creste mult.

In mijlocul fiecarei briose punem cate 2 visine indulcite(confiate).

Punem briosele la cuptorul preincalzit,20 minute la 170 grade.

Cand sunt gata,le scoatem pe un platou si:

infigem bastonasele de ciocolata ,cate unul in fiecare briosa ( ciocolata se va topi in interiorul briosei calde).

decoram cu ploaie de zahar pudra si visine indulcite

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s