Prima pagină > Supe si ciorbe > Supa de rosii cu taitei de casa

Supa de rosii cu taitei de casa

Supa de rosii cu taitei de casa

Retete de supe

Ingrediente:

2 kg rosii foarte bine coapte

1 telina mica (radacina si tijele de la frunze)

2 morcovi

2 cepe de marime medie

1 ardei gras

1 cartof

1 lingurita ulei de masline

1 legatura de patrunjel verde

1 lingura de zahar

sare

taitei de casa (vezi reteta aici : https://retetevechisinoi.wordpress.com/2012/05/11/taitei-de-casa

Cum preparam supa:

Mai intai pregatim sucul de rosii : spalam rosiile,taiem cotoarele si dam rosiile prin separatorul de suc,prin storcatorul de fructe sau la blender.

Punem sucul de rosii la fiert cu sare dupa gust,1 lingura de zahar si 1 lingurita de ulei de masline.Fierbem pana dispare complet spuma care se formeaza si sucul se ingroasa putin.

Intre timp preparam supa de legume : curatam toate legumele , taiem in bucati mai mari radacina de telina,morcovul,cartoful. Ceapa si tijele de telina(daca nu sunt foarte lungi) le lasam intregi,pentru ca se vor scoate dupa ce au fiert.

Punem legumele la fiert cu cca 2 litri de apa (sa treaca de 2 degete peste legumele din vas) ,adaugam un praf de sare. Fierbem acoperit cam 45 minute.

Cand legumele sunt fierte,scoatem ceapa si tijele de telina.Restul legumelor pot ramane in supa,sau se pot scoate toate,cum ne place.

Peste supa de legume turnam sucul de rosii si lasam sa fiarba impreuna inca 10-15 minute.

Gustam si potrivim de sare.

Adaugam si taiteii ( atatia cati sa fie intr-un raport optim fata de supa obtinuta)

Continuam sa fierbem 10 minute dupa ce taiteii s-au ridicat la suprafata si oprim focul.

Servim supa rece cu patrunjel verde,proaspat tocat,adaugat in fiecare farfurie.

Ideala pentru zile toride.

Sfaturi si alternative:

Daca avem suc de rosii preparat in casa pentru iarna, il putem utiliza si reducem astfel din timpul de preparare.Proportia este de 1/1 ( 1 litru suc de rosii la 1 litru de supa de legume).

Daca nu putem face taitei de casa,la fel de buna este supa de rosii cu orez.In acest caz,inlocuim taiteii cu 1 cescuta de orez,pe care il adaugam la fiert in supa de legume,inainte de a pune sucul de rosii.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s