Ardei iuti in otet

Ardei iuti in otet la borcan

Retete fara conservanti

Pentru amatorii de adaosuri picante in mancaruri,ardeiul iute este rege. Fie la mancarurile noastre traditionale,fie la retete exotice,aduce „un ceva” in plus,fara de care nu se poate.

Iata cea mai simpla reteta de conservare a ardeilor iuti,pentru iarna. Nu presupune cantitati exacte si este garantata.Ardeii pot fi conservati chiar 2-3 ani,fara sa-si piarda calitatile.

Ingrediente:

ardei iuti, orice soi,dupa preferinta,in cantitatea de care dispunem

otet alimentar obisnuit( din vin), de culoare alba ,ca sa nu altereze culoarea ardeilor.

sare de muraturi ( este optionala,asa ca cei care urmeaza un regim hiposodic pot sa nu puna sare deloc)

Cum preparam ardei iuti la borcan:

Ardeii iuti se spala,se scurg si se aranjeaza in borcane.

Optional se presara sare( de muraturi),cateva fire in fiecare borcan.

Se toarna otet in borcane,pana sus,astfel incat ardeii sa fie acoperiti complet.

Se sigileaza borcanele cu capace si gata.

Aceasta reteta de baza,care pastreaza un gust natural al ardeilor iuti,poate fi completata si cu alte condimente,pentru arome deosebite.Pot fi puse in fiecare borcan,dupa gustul fiecaruia : boabe de mustar,cate o frunza mica de dafin, boabe de ienibahar,coriandru,usturoi,cuisoare,cimbru,etc (bineinteles nu toate odata).

Retete conserve si muraturi

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s