Strudel cu mere

Strudel cu mere

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente pentru foi de strudel

250 ml.apa minerala carbogazoasa

50 ml.ulei

1 lingura otet

1 praf de sare

350-400 gr.faina

Ingrediente pentru umplutura:

1,5 kg mere

300 gr.zahar

1 lingurita de scortisoara macinata

1-2  linguri pesmet de biscuiti

Cum preparam umplutura de mere pentru strudel:

Umplutura se prepara prima,pentru ca trebuie sa fie gata racita cand facem foile de strudel.

Merele se rad pe razatoarea mare si se calesc intr-o cratita groasa,pana se inmoaie.

Se adauga zaharul si se scad putin pe foc.

Daca merele lasa prea multa zeama,aceasta se poate scurge si se adauga in compozitie 1-2 linguri pesmet.

La final se presara scortisoara,pentru aroma si se lasa compozitia sa se raceasca.

Cum preparam foile de strudel

Amestecam toate ingredientele inre-un castron,obtinem o coca mai moale.

Rasturnam coca pe blatul presarat cu faina si framantam 2 minute.Coca nu trebuie sa fie tare,pentru ca in timp ce intindem vom folosi faina si se va intari pe parcurs.Daca este coca tare de la inceput,nu o vom putea intinde mult in foaie subtire si se va rupe.

Pentru ca in final foile de strudel ajung la dimensiuni mari,ca sa ne fie mai usor,impartim coca in 2 si intindem 2 foi.

Presaram faina din nou pe blat si intindem coca cu ajutorul unui sucitor lung.

Desfacem coca,presaram faina atat pe blatul de lucru cat si pe coca si intindem din nou.

Repetam aceasta operatiune de 15-20 ori,pentru fiecare foaie, pana foaia devine foarte subtire si foarte mare (ar trebui sa ajunga la un diametru de cca 80 cm).

Cand este destul de subtire si ne oprim din intins,avem grija sa desfacem foaia de strudel peste o coala de hartie mare( 90×90).Aceasta hartie ne va ajuta sa rulam usor si perfect strudelul.

Stropim foaia de strudel desfacuta cu ulei si repartizam 1/2 din cantitatea de mere.Merele nu trebuie sa acopere foaia in strat uniform ( se vor repartiza cu o lingura mici gramajoare,vor fi spatii goale,dar prin rulare se va uniformiza).

Indoim putin o latura a foii de strudel,apoi cu ajutorul hartiei de dedesubt, rulam strudelul.

Taiem bucati de strudel la dimensiunea dorita ( 12-15 cm) si le asezam intr-o tava unsa cu unt sau ulei.

Repetam aceleasi operatiuni cu cea de a doua foaie.

Ar trebui sa iasa o tava standard de cuptor plina cu strudele.

La final,stropim cu ulei strudelele din tava si dam la foc potrivit cca 40-50 minute.

Sunt gata cand s-au rumenit frumos la suprafata si se desprind de pe tava la

cea mai mica atingere.

Se lasa la racit si se imbraca cu zahar pudra.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s