Prima pagină > Prajituri > Rulada cu nuca de cocos

Rulada cu nuca de cocos

Retete de prajituri

Ingrediente pentru blat

0.5 kg biscuiti dulci

250 ml( 1 cana standard) lapte

2 linguri cacao

250 gr.zahar

In plus avem nevoie de o foaie de celofan( NU folie de alta compozitie)

Ingrediente pentru crema:

1 pachet unt 200 gr.

150 gr.zahar pudra

200 gr.fulgi de nuca cocos

Cum preparam crema:

Atentie! Crema se prepara prima,trebuie sa fie gata cand lucram blatul.

Frecam untul (aflat la temperatura camerei) spuma.Adaugam zaharul si fulgii de nuca de cocos si omogenizam.

Dam la rece cat timp preparam blatul de rulada.

Cum preparam blatul:

Biscuitii ii dam prin masina de tocat si ii cernem printr-o sita mai rara.

Fierbem pe foc :laptele,cacao si zaharul,pana se topeste zaharul complet si compozitia se leaga putin.

Turnam aceasta crema peste biscuiti,amestecam,obtinem un „aluat”.

Presaram praf de biscuiti pe foaia de celofan.

Intindem compozitia de biscuiti, calda,pe foaia de celofan cu ajutorul unui cilindru de orice fel( poate fi de ex.o sticla). Trebuie sa obtinem un dreptunghi de 30×50 cm.

Lasam sa se racoreasca,turnam si nivelam crema de unt si cocos deja preparata.

Rulam strans cu ajutorul celofanului si punem la frigider pentru cel putin 6 ore.

Taiem rece.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s