Prima pagină > Prajituri > Prajitura Albinita

Prajitura Albinita

Retete de prajituri

Este o reteta foarte buna raportat la faptul ca nu contine ingrediente spectaculoase si scumpe. Pasta de coarne este insa mai greu de gasit acum decat in urma cu 30 ani.

Ingrediente pentru foi:

1 ou

150 gr.zahar

50 gr.unt

2 linguri de miere de albine

5 linguri de lapte

1 lingurita rasa de bicarbonat de amoniu

zeama de la 1/2 lamaie

200 gr.faina

Ingrediente pentru crema:

300 gr.unt( la temperatura camerei)

300 gr.zahar pudra

0.5 litri lapte

3 linguri gris din grau

3  plicuri de zahar vanilat

400 gr.pasta de coarne

1 lingura  rasatura de coaja de portocala si lamaie

Cum preparam foile:

Amestecam oul,zaharul,untul si mierea 5 minute,intr-o catita,pe aburi.

Lasam sa se racoreasca si adaugam laptele si bicarbonatul de amoniu pe care l-am „stins” cu zeama de la jumatate de lamaie.

Adaugam faina treptat si obtinem un aluat potrivit de tare.

Impartim aluatul in 4. Tapetam cu unt si faina o tabla pentru copt,fara margini inalte ( sau dosul unei tavi obisnuite).

Intindem fiecare bucatica de aluat in foaie subtire si o coacem la foc mai iute  7-8 minute , in cuptorul incins in prealabil. Atentie,verificam,foile se coc foarte repede.

Scoatem foile ( ele aluneca pur si simplu de pe tabla) si le lasam sa se raceasca. Nu le asezam una peste alta.

Cum preparam crema:

Amestecam untul cu zaharul pudra, pana devine spumos.

Fierbem grisul cu laptele si-l racim amestecand mereu,sa nu faca crusta (eventual intr-un vas cu apa rece).

Cand grisul este rece,adaugam spuma de unt ,zaharul vanilat si coaja de portocala.Omogenizam si dam la rece pentru 15-20 minute.

Cum construim prajitura :

-o foaie la baza

– jumatate din crema de unt

-foaie

-pasta de coarne

-foaie

-restul de crema de unt

-foaie

Presam bine si eventual asezam peste prajitura un tocator din lemn mai greu.Lasam la frigider cel putin 6 ore,timp in care foile se inmoaie iar crema de unt se intareste.

Deasupra presaram zahar pudra din belsug (inmiresmat cu vanilie) si taiem prajitura in patrate,romburi sau dreptunghiuri.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s