Prima pagină > Prajituri > Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

Retete de prajituri

Ingrediente:

4 oua

200 gr.zahar pudra+ 4  linguri pentru decor

200 gr.faina

4 linguri de ulei

100 ml.lapte

500 grame caise bine coapte, curatate de samburi si presarate cu zahar

1 lingurita praf de copt

1 praf de sare

zahar vanilat

Cum preparam prajitura:

Separam ouale.

Galbenusurile le frecam bine cu 200 gr.zahar pudra si zaharul vanilat ( pana se albesc si devin cremoase).

Adaugam pe rand cele 4 linguri de ulei si laptele si amestecam bine.

Presaram praful de copt in faina,apoi turnam treptat faina „in ploaie” peste crema si amestecam usor cu o lingura de lemn,cu miscari „de jos in sus”,pana inglobam toata faina.

Stropim albusurile cu un praf de sare si le batem spuma tare,apoi le turnam peste crema de galbenusuri si amestecam totul cu miscari usoare.

Tapetam o tava de copt (cu unt si faina,sau cu hartie de copt).

Pornim cuptorul pentru a-l preincalzi.

Rasturnam compozitia in tava si adaugam caisele proaspete,repartizandu-le uniform pe toata suprafata.Nu ne facem griji daca se vor duce la fund.

Introducem tava in cuptor si coacem la foc potrivit cca.30-40 minute. Incercam prajitura cu o scobitoare sau un betisor de frigarui.

Cand este gata,o lasam sa se racoreasca ,o taiam cuburi sau romburi si o pudram din belsug cu zahar pudra,aromatizat cu vanilie.

Alternativa de preparare:

Aluatul il preparam absolut la fel.

Tapetam o forma de tort cu unt si zahar tos. Asezam caisele (jumatati) in forma si le presaram din belsug cu zahar tos.

Rasturnam imediat peste ele aluatul  si dam la cuptorul preincalzit, la foc potrivit circa 30-40 minute.

Cand este gata (se incearca blatul in acelasi mod),lasam 5 minute sa se racoreasca si rasturnam prajitura calda pe un platou ,cu stratul de caise deasupra.

Decoram cu frisca si topping de caise.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s