Prima pagină > Dulceturi,gemuri,compoturi > Sirop de trandafiri

Sirop de trandafiri

Retete de sirop natural

Ingrediente:

1 kg. zahar

250 gr.petale de trandafir pentru dulceata

1 lamaie zemoasa

Fierbem petalele de trandafir in apa, pana se decoloreaza.

Strecuram zeama si adaugam zaharul si zeama de lamaie.

Fierbem siropul la foc mic 1 ora,pana se lega.

Pregatim sticle curate,uscate,pe care le incalzim in cuptor,sau pe langa foc.

Daca vrem sa -l conservam,turnam siropul fierbinte in sticlele incalzite,punem dopuri sau celofan si legam.Asezam sticlele intr-o ladita si le acoperim cu paturi,sa se raceasca in voie.

Daca vrem sa-l  consumam imediat, este suficient sa-l punem in sticle dupa ce s-a racit si-l dam la frigider.

Apoi turnam sirop de trandafiri intr-un pahar de sticla inalt ( cam de 1-2 degete) si adaugam apa rece ( plata sau cu bule) si 1 cub de gheata.

Pentru zile toride…

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s