Nectar de caise

Retete cu caise

3  kg de caise curatate de samburi

1 kg de zahar

5  litri apa

Cum preparam nectarul de caise:

Punem caisele curatate si spalate la fiert cu apa, (cca.45-50 minute).

Cand caisele sunt bine fierte( ca pentru compot),lasam sa se racoreasca si strecuram zeama printr-o sita.

Punem zeama inapoi in oala de fiert.

Caisele le mixam bine in blender, sau prin sita,apoi le punem peste zeama de compot.

Adaugam zaharul,amestecam si lasam sa fiarba inca o ora in clocot.

Pregatim sticle curate,uscate,pe care le incalzim in cuptor,sau pe langa foc.

Daca vrem sa-l conservam pentru iarna,turnam nectarul fierbinte in sticlele incalzite, punem dopuri sau celofan si legam.Asezam sticlele intr-o ladita si le acoperim cu paturi groase,sa se raceasca in voie.

Daca vrem sa-l  consumam imediat, este suficient sa-l punem in sticle dupa ce s-a racit si-l dam la frigider.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s