Prima pagină > Dulceturi,gemuri,compoturi > Dulceata de trandafiri

Dulceata de trandafiri

Retete de dulceata

Ingrediente:

250 gr.petale de trandafir,special de dulceata( trandafir de Damasc)

1 kg.zahar

2 lamai zemoase.

0.5 litri apa

Cum preparam dulceata de trandafiri:

Spalam petalele si le lasam la scurs intr-o sita.

Intr-un vas special pentru dulceata,punem la foc mic apa si zaharul si adunam spuma pe masura ce se formeaza.Cand dispare spuma,marim putin focul si mai fierbem siropul in clocot 20 minute,pana se leaga.

Intre timp stoarcem zeama de la 1 lamaie si stropim cu ea petalele de trandafir. Le frecam usor cu mana,sa se inmoaie.

Le adaugam imediat peste siropul deja pregatit si fierbem impreuna 15 minute.

Stoarcem zeama de la cealalta lamaie si o punem in dulceata.Mai fierbem 15 minute in clocot.Oprim focul.

Udam bine un prosop de bucatarie din bumbac,il stoarcem si acoperim imediat vasul cu dulceata si-l lasam sa se raceasca complet ,pana a doua zi.

Punem dulceata in borcanele curate si uscate ,punem capacul si le rasturnam .Le lasam sa stea cu susul in jos pana a doua zi,apoi le trecem in camara(nu inainte de a le eticheta : continut si data „fabricatiei”).

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s