Prima pagină > Dulceturi,gemuri,compoturi > Dulceata de visine

Dulceata de visine

Retete de dulceata

Ingrediente:

1 kg de visine fara samburi

1 kg zahar

zeama de la 1/2 lamaie

Asezam visinele curatate de samburi in cratita pentru dulceata ,turnam tot zaharul si amestecam cu grija.Lasam asa  6 ore,la frigider, amestecam usor de cateva ori,astfel incat zaharul sa se topesca.

Asezam cratita la foc mic si adunam spuma pe masura ce se formeaza.

De cand incepe sa clocoteasca,nu fierbem mai mult de 20-30 minute si oprim focul.Udam bine un prosop de bucatarie din bumbac,il stoarcem si acoperim vasul. Lasam sa se raceasca complet.

Punem din nou la foc mic,cand da in clocot adaugam zeama de lamaie si mai fierbem 20 minute.Oprim focul si repetam „operatiunea prosopul”.Lasam sa se raceasca.

Punem dulceata in borcanele curate si uscate ,punem capacul si le rasturnam .Le lasam sa stea cu susul in jos pana a doua zi,apoi le trecem in camara(nu inainte de a le eticheta : continut si data „fabricatiei”).

Poate parea cam mare tevatura cu fiertul si racitul alternativ,dar dulceata iese la sigur si tine fara probleme.In plus,pentru cine nu are experienta,nu mai este necesara diagnoza cu „dara din farfurie” si „picatura din paharul cu apa”.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s