Prima pagină > Budinci si tarte > Tarta cu conopida si brocoli

Tarta cu conopida si brocoli

Retete cu conopida

Ingrediente pentru aluat :

175 g faina alba

75 g unt sau margarina

sare,piper alb,boia de ardei dulce

1/2 lingurita cimbru uscat

1/2 lingurita oregano uscat

3 linguri apa

Ingrediente pentru umplutura :

1 conopida mica

1 brocoli mic

1 ceapa potrivita

50 g unt

1 lingura faina

1 cana (250 ml) lapte

100 g cascaval ras

sare,piper alb macinat,boia dulce

Cum preparam aluatul pentru tarta

Toate ingredientele pentru aluat se amesteca bine si se framanta pentru omogenizare. Aluatul obtinut se intinde  intr-o forma unsa cu ulei,se inteapa  cu o furculita si se coace in cuptorul preincalzit, la foc mediu, circa 20 de minute.

Cum preparam umplutura

Buchetele de conopida si brocoli impreuna cu ceapa taiata rondele, le fierbi in apa sarata, circa 10 minute.

Intre timp, topesti untul , adaugi lingura de faina, amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase si stingi cu lapte.Se fierbe 5 minute,iar la  final adaugi 50 g de cascaval ras, sare , piper si boia dupa gust.

Asezi legumele bine scurse pe aluat, torni sosul peste ele si ornezi cu restul de cascaval ras.

Introduci vasul din nou in cuptorul preincalzit si lasi cam 15 minute, la foc domol.

La final,decorezi tarta cu piper si boia dulce.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s