Prima pagină > Prajituri > Prajitura „Alcazar”

Prajitura „Alcazar”

Ingrediente:

ingrediente pentru blat:

10 albusuri

300 gr.zahar pudra

300 gr.nuci macinate

1 lingura faina

ingrediente pentru crema:

10 galbenusuri

10 linguri de zahar

300 unt

2 linguri de cafea solubila

zeama de la 1 lamaie

Cum preparam blatul

Albusurile se bat spuma cu mixerul impreuna cu cele 300 gr.zahar pudra.Se adauga treptat toata nuca si lingura de faina,pana devine o pasta omogena.

Compozitia se imparte in 3,se coc 3 blaturi ,in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.

Cum preparam crema:

Galbenusurile se freaca cu cele 10 linguri de zahar,deasupra aburilor( intr-un castron asezat deasupra unui vas in care fierbe apa),pana se obtine o crema.

Crema se lasa la racit.

Untul se bate spuma si se amesteca in crema de ou racita.

Crema se imparte in 2 jumatati egale : intr-una  adaugam zeama de lamaie,in cealalta punem cele 2 linguri de cafea solubila.

Cu cele 2 creme umplem cele 3 blaturi deja pregatite.

Deasupra punem ciocolata rasa.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s