Prima pagină > Budinci si tarte > Budinca cu conopida si branza

Budinca cu conopida si branza

Retete cu conopida

Ingrediente:

1 conopida proaspata (aprox.1 kg)

300 gr.branza proaspata de vaci

3 oua intregi

100 gr.smantana

100 gr.cascaval ras

50 gr.unt

1 legatura de marar proaspat tocat

2 linguri pesmet

sare,piper alb

Conopida se spala,se desface buchetele foarte mici si se fierbe in apa cu sare( cam 20 minute),dupa care se scurge intr-o sita.

Conopida fiarta se amesteca cu branza de vaci,smantana,ouale batute si mararul tocat. Se potriveste de gust cu sare si piper.

Se tapeteaza un vas cu unt si pesmet,se toarna compozitia.

Deasupra se presara cascavalul ras.

Se coace in cuptor 1/2 ora.

Sfaturi si alternative :

branza de vaci se poate inlocui cu telemea ,chiar sarata,data pe razatoare.In aceasta situatie,se pot adauga in budinca 2-3 fire de usturoi verde tocat fin.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s