Prima pagină > Prajituri > Bomboane „betive”

Bomboane „betive”

Este o reteta usoara si ieftina de bomboane de casa( pot fi numite si bomboane din biscuiti sau bomboane cu alcool,

Ingrediente:

1/2 kg.biscuiti simpli,”populari”

1 pachet de margarina de 250 gr.

1 cana de zahar pudra + 5 linguri

3 linguri cacao praf

10 linguri coniac

Biscuitii se dau prin masina de tocat , se stropesc cu cele 10 linguri de coniac si se amesteca putin.

Margarina ( lasata 1 ora la temperatura camerei) se amesteca cu cana de zahar pudra si cele 3 linguri de cacao,pana se obtine o crema .

Peste crema se adauga treptat toata cantitatea de biscuiti,se amesteca pana la omogenizare completa.Trebuie sa rezulte o compozitie ferma,care se poate prelucra cu mana.

Pe o farfurie se presara cele 5 linguri de zahar pudra ramase.Cu o lingurita se iau bucati de compozitie,se formeaza sfere( bile) de marimea dorita,se dau prin zahar pudra si se aseaza pe un platou.

Sfaturi si alternative:

Bomboane cu nuca de cocos : adaugam 2 linguri de nuca de cocos rasa in compozitie si folosim tot nuca de cocos pentru invelisul exterior,in loc de zahar pudra.

Bomboane cu visine :daca avem timp, rabdare si visinata preparata in casa,in fiecare lingurita de compozitie se poate pune cate o visina din visinata,fara sambure.In acest caz,inlocuim coniacul cu 10 linguri de visinata.

Bomboane cu alune : punem alune intregi in interior si le invelim in alune macinate

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s