Prima pagină > Aluaturi-blaturi-foi > Aluat de blat pentru pizza

Aluat de blat pentru pizza

Cine prefera un blat de pizza mai pufos,se poate incerca urmatoarea varianta :

Ingrediente:

1 ou intreg,neseparat

300 gr.faina

50 gr.unt sau ulei de masline

150 ml.lapte

25 gr.drojdie proaspata

1/2 lingurita sare

1/2 lingurita zahar

Intr-un castron se freaca drojdia cu zaharul pana devine lichida.Se adauga 100 ml.lapte si cca.120 gr.(5-6 linguri) faina,se amesteca bine si se lasa 15 min.la crescut,acoperit cu un servet de bucatarie.

Cand compozitia de aluat se ridica in castron formand bule de aer,este gata pentru pasul urmator : se adauga restul de lapte,oul intreg,untul moale(sau uleiul de masline),sarea si restul de faina.Se framanta aluatul pe blatul de lucru presarat cu faina.

Aluatul se imparte in 2 bucati care se intind cu sucitorul de lemn.Se obtin 2 blaturi de pizza de 28 cm.in diametru.

Daca nu aveti forme rotunde,se poate intinde tot aluatul obtinut (fara a-l diviza) , in forma patrata,caz in care se poate utiliza o tava standard de cuptor.

Blaturile astfel obtinute se aseaza in tavi tapetate.Se introduc pentru 3-4 minute in cuptorul preincalzit,unde vor creste din nou putin.Se scot si se pun ingredientele dorite ( sau cele de care pur si simplu dispunem) si se dau din nou la cuptor.

Daca vrem un blat pufos ,vom coace 15-20 minute la foc potrivit,daca dorim un blat crocant, mai lasam 5-6 minute in plus. 

Intotdeauna este bine sa verificam ce se intampla in cuptor,timpii nu sunt universal valabili,depinde mult de cuptor.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s