Prima pagină > Conserve de legume si muraturi > Zarzavat pentru ciorbe

Zarzavat pentru ciorbe

Retete fara conservanti

Cu toate ca pe timpul iernii se gasesc in magazine zarzavaturile necesare pentru o ciorbita,cei care apreciaza calitatea si gustul adevarat al legumelor romanesti de sezon,ar putea sa le conserve astfel:

Ingrediente:

1 kg de morcov

2 teline potrivite( radacina si tijele lungi)

3 kg de ardei gras rosu,gogosar sau kapia

3 kg de rosii bine coapte

250 gr.ulei

sare,piper

Se spala zarzavatul,se curata.

Intr-o cratita mare,cu gura larga se toarna uleiul si se pune pe foc.Morcovul si telina se rad pe razatoarea mica,iar tijele de telina se toaca fin.Totul se pune in cratita cu ulei putin incins si se adauga imediat o cana cu apa.Se calesc foarte bine radacinoasele,pana se inmoaie.

Intre timp,ardeiul gras ,curatat de cotoare si spalat,se da prin masina de tocat(sau la blender) si se adauga pe foc,amestecand mereu.

Rosiile se curata de coaja, se toaca in cuburi mici si se adauga peste restul legumelor.

Din acest moment,zarzavatul va mai sta la foc cca 3-4 ore,pana scade foarte bine.Aproape de final,se adauga 3-4 linguri de sare ( preferabil sare mare,pentru muraturi) si piper ,dupa gust.Se mai lasa la foc 1/2 ore.

Cand este gata,compozitia fierbinte se pune in borcanele curate si incalzite in prealabil in cuptor,se sigileaza si se pun intr-o cutie sau lada mare,infasurate in paturi.Se lasa acolo cel putin 2 zile,sa se raceasca in tihna,apoi se trec in camara.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s