Prima pagină > Prajituri > Prajitura „Domino”

Prajitura „Domino”

Ingrediente:

200 gr.zahar pudra

200 gr.unt

5 oua

200 gr.faina

6 linguri de nuci macinate sau taiate foarte fin

1 borcan de gem(caise,piersici,prune,visine)

12 linguri de lapte in care se stinge 1,5 lingurite de bicarbonat de amoniu

1/2 lamaie( zeama si coaja)

Untul se freaca spuma cu zaharul pudra,se adauga galbenusurile unul cate unul si laptele cate putin.

Albusurile se bat spuma.Jumatate din spuma se toarna peste prima compozitie,apoi se incorporeaza faina usor.

Compozitia se toarna intr-o tava tapetata si se coace la foc potrivit pana se rumeneste.

Intre timp, gemul se amesteca cu nucile si se aseaza deasupra blatului.Peste gem se intinde restul de spuma de albusuri.

Se da din nou la cuptor pana se intareste  spuma de deasupra,se obtine practic un strat de bezea.

Aceasta prajitura cu gem se taie calda.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s